Gå til innhold
Arkivverket

[#84389] Hvem eiet jord i Aurland og Leikanger i 1632?


Gjest Terje E Skrolsvik
 Del

Recommended Posts

Gjest Terje E Skrolsvik

Vi vet at Anne Richardsdatter i Bergen ,makeskiftet Skouge i Leikanger der skylder 1 løp smør 1/2 hud og 4 maader korn og Frembø i Aurland med kronen, mot Alvøen som skylder 1 løp smør. Makeskiftet ble kongelig konfirm. 3.desember 1633.Men hvordan hadde hun fått disse gårdene ? Noen som vet om det finnes fortegnelse over odelsgårder i nevnte område rundt 1600? Kan nevne at Anne først var gift med en Cornelius Olsen og senere med Claus Ratken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnfrid Mæland

Kikket gjennom en bok fra 1597, men kunne ikke finne de to gårdene der, men her er jo mengder å lese gjennom Lenke Holder selv på da jeg skriver slektsbok fra Sogn f.t. Skal ha de to gårdene i minne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Terje E Skrolsvik

Hei Arnfrid. Takker for svaret. Ser i debatt nr. 64280 at Tore var meget opptatt av denne tiden. Det er jo en mengde bøker/lister fra den tiden, men alt er desverre ikke digitalisert enda. Mulig det bør gjøres en liten dugnad.Lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.