Gå til innhold
Arkivverket

[#84463] Karen Simensdatter. Sør nævernes. Rana.


Gjest Per Sivertsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Per Sivertsen

I Anders Frøholm bok Mo prestegjeld gardshistotie s,190 står det at Kristen Davedsa Sør Nævernes ble gift 1714 med Karen Simensdatter. Hvor kom hun fra?Frode Holte skriver at hun kom fra Fjelldal i Hemnes og at faren het Simen Nelssøn født 1661.Har ikke funnet noe primær kilde som bekrefter dette. Er det noen som vet noe om det.Hilsen Per.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Alv Edvardsen

Hei. -- Simen Nilsen, f.c. 1660, br. 3. på Fjelldal i Hemnes hadde en dr. Karen, men hun er i Gård og Slekt oppf. som å være bos. på Bergsnev i Vefsn. - Det er hva som står. -- Det utelukker ikke at hun senere kan ha kommet til Neverns. -- Jeg ser at Simen Nisen i sitt 2. ektesk. hadde en dr. som blev bos. på Eiteråga i Rana og det er jo 'nabolaget' til Sør Nevernes. -- M.v.h. Alv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tom Erik Grannes

Hei...Iflg RSHLs transkriberte kirkebøker på nett ble Christen Davidsen og Karen Pedersd viet 18 søn e Trin 1714. Er dette din Karen?Ved dåper i 1716 og 1718 finner vi faddere fra Fjelldal.Iflg gårdshistorien for Fjelldal (Hemnes bygdebok på nett) var det en bruker Peder Olsøn på Fjeldal på slutten av 1600-tallet.mvh teg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tom Erik Grannes

I tema 28134 ser vi at Anne Lise H stusser på at Christens kone Karen er en Pedersd når de gifter seg og en Simensd ved skiftet.teg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per Sivertsen

Takk for svar Alv og Tom Erik. Har kikket på Svein Edvardsen skifter fra Helgeland men kan ikke finne noen bevis som knytter dem sammen.Det kan jo være feil etternavn ved giftemålet i 1714 Har sett på giftemålet 1714 og de to dåpene som ble nevnt, men finner kun faddernes tilhørlighet som et bevis. Det er ikke som jeg ser det faddere fra Fjelldal på de andre barna.Anders Frøholm som skrev boken må ha hatt en kilde som ikke vi finner. Samme med Frode HolteFlere innspill motaes med takk.Per.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.