Gå til innhold
Arkivverket

[#84465] Lensmann Kolstrøm i Finnmark oldebarn av Frankrikes borgerkonge, Ludvig Philip?


Gjest Per Helge Seglsten
 Del

Recommended Posts

Gjest Per Helge Seglsten

I et gammelt Hjemmet (fra 1920) finner jeg en liten artikkel om at Polmak i Finnmark har fått ny lensmann, Richard Bernhard Kolstrøm. I følge artikkelen er han barnebarn av den franske 'borgerkongen', Ludvig Philip, som regjerte fra 1830 til 1848. Ludvig Philip flyktet i følge artikkelen til Maunio i Nord-Finland, der han fikk barn med russiskfødte Beate Vallum, søsteren til hustruen til Maunios sogeprest, Kolstrøm. Dette barnet, Erik, vokste opp på prestegården, tok sogneprestens etternavn, og flyttet etter at han var blitt gift, til Tana. Eriks sønn, Johan Erik Kolstrøm, var lensmann Richard Bernhard Kolstrøms far.Stemmer denne historien? Og finnes det finnmarkinger med fransk, kongelig blod i årene idag?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Dag T. Hoelseth

Fremstillingen på nettstedet lenket til i innlegg 2 er svært god, og virker ved første øyekast troverdig, men dette er jo en av mange lignende historier (kongelige som besvangrer tjenestepiker etc.) som vanskelig lar seg verifisere så mange år i ettertid. Hvis Ludvig Filip hadde påtatt seg farskapet, for eksempel, så hadde saken vært grei. Men det skjedde vel ikke.DTH

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Fors

At Erik Kolstrøm var sønn til franske kongen Ludvig Philip, er vel almindelig anerkjent, iallfall har kongens barnebarn i Paris godkjent slektsskapet. Kirkeboken for Muonio brant opp i 1798, men det finnes notater om dette farskapet.Mvh. Kristian Fors

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Terje Pedersen

Hvis Ludvig Philip's barnebarn vil avgi en gentest, må dette være en kjempehistorie hvor man har mulighet for å få en sterk indikasjon på om historien har noen rot i virkeligheten. Det er jo enkelt idag med slike tester.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.