Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Gunnar Aabøe

[#84542] Thorbjørn Ellefsen og Ingeborg Sigvaldsdatter, Sannidal eller Gjerstad ?

Recommended Posts

Gjest Gunnar Aabøe

I Sannidal og Skåtøy Bygdebok bind 2 Skåtøyboka står det på side 554: ”Etter Jens kom som bruksmann en Thorbjørn Ellefsen fra Heddal, f. 1743 G.m. Ingeborg Lundereid, f. i Sannidal 1753: Barn: Ellef, som ble på eiendommen. Ole. Se Saltbutangen. Sigvald og Thorbjørn. Utflyttet. Thorbjørn ble en rik mann og ble kalt ”Rike Thorbjørn”.Her er familien i FT-Sannidal i 1801:[url="http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=11&filnamn=f18010816&gardpostnr=66>LenkeJeg har lett her i Kragerødistriktet etter vielsen uten å finne denne, men i Gjerstad og Vegårshei kirkebok finnes dette:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anne K. Landholm

På Lunden var det en Sigvald Torbjørnsen Lunden f 1727 d 1797, Gift i 1749 med Marte Halvorsdatter Rønningen f 1727 De hadde flere barn, bla. ei Ingebør f 1757 som døde lita og ei ny Ingebør f 1756, der står ikke mer om henne. Men søstra Tonje gift med Torgrim Tallaksen Ø. Haugen skal ha flytta til Skåtøy. Og i folketellinga 1801 finner en Halvor Sigvaldsen på Lunden Lenke

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.