Gå til innhold
Arkivverket

Johan Peder Hansen og Ane Marte Hansdatter gifter seg


Hilde Charlotte Andersen
 Del

Recommended Posts

Johan Peder Hansen og Ane Marte Hansdatter gifter seg i Tromsø Finner paret her på linje 31 Kildeinformasjon: Troms fylke, Tromsø, Ministerialbok nr. 10 (1848-1855), Ekteviede 1849, side 232.

Johan Peder er fra Brevig - fins en plass i Lenvik kommune med det navnet. Ane Marte kommer fra Balsfjord kommune, men klarer ikke å skjønne hva som står her i KB - Sto....? Fedrene heter begge Hans Persen.....? Forloverenes navn?

 

Johan Peder dør i tidsrommet etter 1865 (finner ham ikke i FT1865 og siste barn født i 1865). Anne Marte lever enda ved FT1900. De fikk flere barn : Anna Margrethe før de giftet seg, så kom Peter, Pauline, Ingeborg, Trine Elise og Jens. Disse brukte navnet Johannesen. Er det vanlig når faren het Johan, og ikke Johannes?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg trur det står Stornæs på "Brudens Fødested". Du kan samanlikna med det siste stadnamnet i kolonna som ser ut til å vera Svartnæs.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk til dere begge. Stornæs ser ut til å være en gård i Balsfjord. Det stemmer med det jeg har funnet fra før. Forlovernes navn registrert. Kan komme til nytte i videre arbeid. Så er det bare å lete videre etter Hans Persen Brevig,Lenvik og Hans Persen Stornes,Balsfjord :rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.