Gå til innhold
Arkivverket
Henning Karlsen

Ole Andersen Kongsberg's etterkommere

Recommended Posts

Henning Karlsen

Hallo i fra WienLurer på om noen vet eller kjenner til etterslekta til en Ole Andersen Kongsberg som i 1801 var 68 år gammel,evt Amund Olsen Kongsberg. Muligens var Anders Kongsberg Sørstadeie far til Ole Andersen Kongsberg. Ole og Amund var sannsynligvis far og sønn. Hadde Amund Olsen Kongsberg noen brødre? Hvor ble det av Kongsberg slekta fra Kongsberg?

En av mine aner var Gruvearbeider Erik Andersen som også gikk under navnet Erik (av) Kongsberg. Alle svar mottas med takk!

 

Med vennlig hilsen

Henning Karlsen i Wien

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Berit Knudsen

Ang. mulige forfedre, om det skulle bli av interesse. I 1726 er det nevnt i et skifta at Niels Kongsberg bodde i en høy våning på Bragernes/Bragerø eller i det området.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Henning Karlsen

Hei Gunn!

Joda det er denne slekta jeg graver inn i. Et omtreifer par omtalt av Eilert Sundt var Erik av Kongsberg/Erik med dunken (og ved en anledning omtalt som grubearbeider Erik Andersen) samt Karen "Fillekari" Larsdatter Sjursrud. Denne Erik er meg ei stor nøtt.Fillekari er litt enklere. Etter mange år i Europa kom jeg til å tenke på at mulig Erik presenterte seg som i Wien med familienavn først dvs Kongsberg Erik. (Fantes jo Valdres Anders blandt anna) Har funnet et par i Danmark nemlig Karen Langemach og Andreas Nicolai Kongsberg. Hun gifta seg senere med Peder Rabe Holm. Om Amund Olsen Kongsberg hadde en bror som het Anders ville en sønn muligens bli Erik Andersen Kongsberg.Et skudd i blinde muligens men jeg får ikke opp nøtta.Er takknemlig for alle mulige forslag.

 

Med vennlig hilsen

Henning Karlsen i Wien

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.