Gå til innhold
Arkivverket
Guttorm Flygel

Andreas Larsen Lind? Astafjord

Recommended Posts

Guttorm Flygel

Guttorm Flygel, Narvik, 20.9.2010 14:07 (1)

Hei.

Andreas Larsen (Lind?)var født ca. 1755. Han ble gift 27 des 1787 i Ibestad med Maren Berheusdatter Normann. De hadde barna: Hans Olai, Rebekka Elisabeth, Bertheus, Juliana Margrethe, Lars og Martinus. Av disse var det bare barna Rebekka og Bertheus som vokste opp og ble gift. I skiftet etter sin svigerfar Bertheus Eriksen Normann er Andreas nevnt som styrmann. Han må være den Andreas Larsen som i Ft 1801 er 45 år og som er tjenestedreng hos gjestgiver Jens Bing Dons i Hamvigen i Astafjord. Problemet er bare at han er oppført som ugift, han burde vært oppført som enkemann. Andreas døde 17 mars 1828 i Ibestad. Hans kone Maren døde i 1798. Andreas er også skrevet som Anders. Det har vært spekulert i om Andreas var fra Helgeland, derav navnet Lind i parantes. Vet noen om hvem som var foreldre til Andreas og hvor han var født?

Mvh Guttorm

________________________________________

Ole Henrik Ystehede, Halden, 22.9.2010 13:29 (2)

Hei,

Jeg har også lett etter Andreas Larsen - uten hell. Er usikker på om det er han som nevnes i 1801 da han kan ha vært på sjøen under folketellingen, men det hjelper oss uansett lite i forhold til fødested og foreldre.

Av navn på hans barn er både farssiden og morssiden oppkalt med Juliana Margrethe (mormor Thrane), Lars (farfar)og Bertheus (morfar Normann). Rebekka finnes vel som fadder (jomfru Kildahl), mens Martinus og Hans Olai finner jeg ikke. Disse er såpass spesielle navn at de bør kunne gi et spor ifht slektskap på mors eller farssiden? Han Olai finnes vel i hvert fall i forbindelse med navnet Røgh.

Fint dersom noen har ideer for å komme videre her.

mvh

Ole Henrik

________________________________________

Guttorm Flygel, Narvik, 22.9.2010 14:20 (3)

Hei.

Tror nok det må være 'vår' mann Andreas Larsen som i 1801 oppholder seg i Hamnvigen. Iallfall er det hans oppholdssted når han dør, se skifte her: Lenke I og med at det har vært spekulert i om han var fra Helgeland, så kunne kanskje et skifte derfra fortelle oss det. Men Helgeland er stort! Nå finnes det skifter fra hele Helgeland registert av Svein Edvardsen. Disse finnes på søkbar CD http://www.disnorge.no/sa/skifter.html#skifthelge'>http://www.disnorge.no/sa/skifter.html#skifthelge men jeg har ikke disse tilgjengelig. Finnes det noen andre som har disse og kan gjøre et søk på Andreas (Anders) Larsen?

Mvh Guttorm

________________________________________

Guttorm Flygel, Narvik, 23.9.2010 11:00 (4)

Hallo.

Vil oppfordre andre slektshistorielag til å foreta en dugnad slik som Salten slektshistorielag har gjort http://www.disnorge.no/sa/skifter.html og registere skifter og gi de ut på søkbar CD for salg. En sikker inntektskilde for lagene og for ikke å snakke om hvor mye info og slektssammenhenger man kan finne i skifter! Uvurderlig for slektsforskere! Er det noen slektshistorielag som føler seg kallet?

Mvh Guttorm

 

Dette som her står ovenfor har jeg limt inn fra det gamle brukerforumet!

 

Jeg fant dette følgende som kanskje kan være et spor å lete videre på? :

 

Offentleg skrifte i Buksnes prestegjeld 1797-1823.

!! 1803 %Enken% Malene Eliseusdatter besvangret i sin gifte stand bragt et dødfødt barn til væren. Hun har udlagdt til barnefader en Bomseglerskipper ved navn Anders Lind. At dette leiermaal er hendes første kan jeg bevidne men om den udlagd persons Beskaffenhed

Rolle Stilling Førenamn Etternamn Kjønn

61 syndar Bomseglerskipper Anders Lind m

62 syndar %Enke% Malene Eliseusdatter k

 

Kan dette være "vår" Anders Lind som er nevnt i tidligere innlegg i gamle brukerforum?

Mvh

Guttorm Flygel.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Guttorm Flygel

Hei.

 

jeg tar denne frem igjen i håp om noen som kan hjelpe.

 

Mvh

Guttorm

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Åse Kvitle Kristiansen

Så litt på dåpen av eldste sønn Hans Olai Røgh om denne kunne gi noen ledetråder. Fadderne var prost og prostinne Kildal, klokker og kirkesanger Peder Krog Wegner og Madam Røgh.

http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=9658&idx_id=9658&uid=ny&idx_side=-176 Vanligvis burde eldste sønn være oppkalt etter farfar, ev. morfar om denne var av høyere rang, men her er altså Hans Røgh oppkalt, med madam Røgh som fadder. Bertheus Eriksen Normann hadde nok en ansett posisjon i Astafjord og det kan være grunnen til oppkallinga og fadderne. Eller kan det ha vært Andreas Larsen som var så høyt ansett?

http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=9658&idx_id=9658&uid=ny&idx_side=-176

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.