Gå til innhold
Arkivverket

Å velje tema etter geografisk område


Aase R Sæther - Gloppen
 Del

Recommended Posts

Eg ser at fleire etterlyser den gamle inndelinga i fylke. Men det trengst då faktisk ikkje med dei funksjonane som allereie ligg her. Oppe i høgre hjørne finn eg feltet "søk" - der står Forum, og vil eg vite om nokon har skrive eit emne frå Hedmark kan eg søkje på det ordet. Dermed får eg opp alle emne som har Hedmark i titel, undertitel eller inne i sjølve teksten - i motsetning til det som var muleg før, der ordet måtte stå i overskrifta, eller at det måtte vere haka av i fylkesboks, noko mange let vere å gjere.

 

Ein føresetnad er då at spørjaren har brukt ordet, t.d. skrive "Bestefar kom frå Grue i Hedmark". Ein kan dermed finne fleire tema av interesse her i det nye forum enn i det gamle, og om alle skjerpar seg litt på å bruke fylkesnamnet er problemet endå mindre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan omgå denne begrensningen slik: "sogn og** fjordane"

 

Jeg mener alle bør legge inn en geografisk avgrensning i tittelen (helst både fylke og sted) der stedet er relevant. Både av hensyn til fremtidige søk og for å lette oversikten for de som ser etter nye innlegg som vedrører "sitt" område.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For min del tek eg snarvegen og skriv berre "Sogn" - då får eg sjølvsagt også med dei innlegga som omhandlar "Domkirkens sogn" etc, men det er ikkje så mange.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.