Gå til innhold
Arkivverket
Anne Gro Ek

Christian Vilhelm Gunnar Østlie født 25.5.1882 i Kristiania

Recommended Posts

Anne Gro Ek

Er tilbake igjen etter en lang og ufrivillig pause grunnet hang up på brukernavnet. Må starte på scratch igjen.. Anyway.

 

Har fått et problem med Christian Vilhelm Gunnar født i Kristiania 25. mai 1882. Heretter kalt Vilhelm. Vilhelms dåp 1882 Foreldre er Ove Anton Olsen, f 1857 og Anna Marie Andersen, f. 1856, begge visstnok i Hobøl. Vet ikke hvilket etternavne Vilhelm brukte til å begynne med, jeg finner ikke konfirmasjonen hans.

 

Har funnet denne Ove Anton Olsen i Hobøl, men jeg er egentlig usikker på alt jeg har funnet fra før Vilhelms dåp. Ove Anton Olsen født i Hobøl 1857 nr 14. denne Ove Antons far er Ole Andersen. Finner vielse mellom Ole Andersen, f. ca 1829 og Elen Andersdatter, f ca 1830 den 9.9.1854 i Hobøl. Ole Andersen og Elen Andersdatter 1854nr 14. Men igjen, usikker. I FT 1865 finnes ikke verken Ole Andersen eller sønnen Ove Anton Olsen i Hobøl. De er borte. Hvis det ikke hadde vært for en ren og skjær feil hadde jeg ikke sett mer til dem. Men, ved en feil, havner jeg i Kraakstad, Ski og finner denne familien der, som likner forskrekkelig: FT 1865 Kraakstad, Ski Ole Andersen og familie Jeg har lett over innflyttede og utflyttede i Hobøl og Kraakstad men finner ingen opptegninger over flytting. Bortsett fra de andre barna denne familien får, finner jeg ingenting om dem før Ove Anton Olsen og Anna Marie Andersen får Vilhelm i 1882 i Kristiania. Her heter de Olsen, men i FT 1900 har de endret navn til Østlie, som er det navnet som er brakt videre. FT 1900 Ove Østlie med familie Når byttet de navn og hvorfor Østlie? Det går en historie i familien at de kom fra Austlie i Oppland og tok navnet derfra. Jeg finner ingen holdepunkter for det. Alt jeg finner går i retning av Hobøl, hvis jeg har truffet rett. Andre som har noen ideer? Det sies også at Ove Anton Østlie satt godt i det, eide noen gårder på Grünerløkka, sendte barna på privatskole(?) men mistet alt da han kausjonerte for bekjente. Har forsøkt å lete i det scannede materialet men for meg blir det som nåla i høystakken. Tips?

 

I FT 1910 er Ove Anton Østlie død, enken har flyttet til Maridalsvn og bor sammen med etpar av barna. Her er det opplyst at alle er født i Kraakstad, men det stemmer jo ikke med Hobøl-famili en..? Vilhelm har giftet seg og stiftet egen familie.I Maridalsvn bor også en annen Østlie. Enkemann Sigvart. Kan jo være familie. Jeg føler at det er så mye usikkert og jeg har stanget hodet i veggen i ukesvis :rolleyes:

 

Alle kristiske blikk tas i mot med takk!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Berit Knudsen

Iflg. FS fikk Gunder og Nicoline følgende barn: Anna Marie 2/11 1856 Garn., Arnt 11/3-16/5 58 Garn., Mathilde 16/1-4/3 1860 Garn., Caroline Mathilde 22/9 1861 Domkrk., Alfred Nicolai 6/1-18/3 66 Domkrk., Ragnild Vilhelmine 17/11 1878 Grøndland(litt usikker her pga. stort hopp i tid.) Jeg har ikke funnet dem i 1865, 1875 og 1885.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anne Gro Ek

Takk begge to! Dere gjør det slik at man får guts til å gå videre :)

 

Anna Marie er plassert! Og foreldre og søsken! Men skriften er litt vrien i dåpsregistreringen. Er faren hjulmaker + noe annet - og bor de på Hammersborg? Jeg finner ikke Garnisonmenigheten som en 'krets'menighet. Hvem brukte den menigheten?

 

Når det gjelder Ove Anton Olsen Østlie og hans far Ole Andersen - kan jeg stole på at jeg har funnet riktig familie? Kom de fra Hobøl via Ski selv om jeg ikke finner ut- eller innflyttingsregistreringer på dem? Ved Oves død i 1901 står det nemlig at han er født i Ski - og det stemmer jo ikke med Hobøl.. Er det slik at man ikke kan stole helt på en slik registrering? Det er jo en kirkebokinnføring?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Dag Aage Løkke

Dette er fantastisk - takk Berit!

En liten ting til - jeg sliter med å se hvor Gunder Andersen kommer fra. Står det Holden?

 

Ja, det er vel Holla i Telemark (se innlegg 10) som muligens ble skrevet Holden den gang.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Berit Knudsen
Anne Gro Ek

Dette er over all forventning - er så takknemlig for alle som har engasjert seg i mitt lille problem :)

 

Og så på slutten kommer Wibetoe-navnet dalende. Det har hengt lenge i løse luften i årevis og ingen visste hvor 'onkel Wibetoe' kom fra. Dette er rett og slett moro!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.