Gå til innhold
Arkivverket

Prestegårder - alder og historie


Anett Ytre-Eide
 Del

Recommended Posts

Noen lokalkjente som vet hvem som kan ha bodd i dette huset på Hemnes bygdetun? Det står at det er bygd i 1750. Bildet er hentet herfra.

 

 

Hemnes bygdetun har utgangspunkt i gården Bjerka (Lille Bjerka br. 1. som Alf også har oppgitt). Hvem som har bodd her finner man oppgitt i Hemnes gård og slekt. Den er forøvrig også lagt ut på nett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det har nylig blitt etablert nye websider for Opplysningsvesenets fond. Det er ambisjoner om at vi etter hvert skal få lagt ut mange av de kulturskatter fondet fortsatt forvalter. I dag har fondet ca 430 bispe- og prestegårder i fondets eie. Ettersom et av fondets formål er å huse bolig for presten, er en del boliger med årenes løp solgt og erstattet med mer tidsriktige boliger. En del eldre boliger, spesielt de av kulturhistorisk interesse, er fortsatt beholdt i fondets eie. Fondet har i dag over 100 presteboliger som er fredet, og mye av fondets avkastning brukes i dag på å ta vare på disse bygningene. Boligen som i dag er prestebolig på Hemnes er langt yngre enn den som huset Hind i sin tid. Et bilde av denne er da kanskje av mindre interesse.

 

Boken Norske prestegarder - folk og hus" av Jan E. Horgen har ikke omtalt prestegården i Hemnes.

 

 

 

med hilsen

Opplysningsvesenets fond

 

Knut Riksen jr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for informasjon Knut. Nei, det blir nok ikke lett å finne materielle rester etter mine forfedre. Det kan vel se ut som jeg har Rein og Austråt (1200!) blant mine forfedre, og der er det vel litt stein tilbake. Ellers får jeg håpe at den danske adelen har etterlatt seg noe. Hadde vært fint med noe håndfast. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.