Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
erling t endresen

Lovisa Kastora Olsd./Kristoffersen f. 1888

Recommended Posts

erling t endresen

Lovisa Kastora er en av 7 (evt. 8) "fante-halvsøsken" som ble spredd for alle vinder. Den yngste datteren ble bestemor til personer som står meg nær. De øvrige søsknene er ganske godt dokumentert, nå i går fikk jeg dødsdata for den 6. personen, så nå gjenstår kun livet til Lovisa Kastora Kristoffersen.

 

Hun finnes i 1910 som tjenestejente i Oslo, se lenke fra tidligere tema

 

http://forum.arkivverket.no/index.php?/topic/168268-82933-majorstuveien-28-hvor-ble-tjenestepiken-av/page__p__1438817__hl__lovisa__fromsearch__1#entry1438817

 

Er det noen av brukerforumets besøkende som har mer konkrete tips om hvor jeg bør lete videre etter spor til Lovisa Kastora? Er det noen som v et om personer i Oslo som gjør søk i f.eks. byarkivet "på bestuilling"?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thorbjørn Meringdal

Info om Ole Tobias Olsen funnet på nettet:

Om fotografier:

En stor samling glassnegativer med fullstendige protokoller er idag oppbevart i Nasjonalbiblioteket og Oslo Bymuseum (OB), de ble i 1970- årene forært av sønnen, ingeniør Eilert Orvin til NBO. En vedlagt håndskrevet protokoll inneholder 1.065 nummer, men et notat fra 1949 sier at glassplatene er kommet i uorden. NBO har registrert 971 glassnegativer, hvorav 857 også er identifisert og delvis dublisert til polyesterfilm. De fotografiske platene av Christiania og omegn (1863-83) er gitt til OB, protokollene inneholder 475 nummer. 1863 ca-1883: Oslo

 

Hvis hun var tjenestepike hos Ole Tobias, så er det mulig det finnes bilder av henne på ovennevnte steder.

Share this post


Link to post
Share on other sites
erling t endresen

Thorbjørn: Det var et aktuelt tips, takk. Jeg gjør en henvendelse dit, selv om sjansene nok er små.

Share this post


Link to post
Share on other sites
erling t endresen

Var nå i uken en dag på Byarkivet i Oslo. Fant ikke Lovisa Kastora sitt navn noe sted, fant derimot at jeg IKKE fant hennes navn i adressebøker i årene før og etter 1910, eller i bøkene om fattigomsorg (Hjemstavnsforhør alfabetisk ordnet) . Fant henne ikke hos prestefamilien februar 1910, da de kommunale tellingene ble gjennomført. Nå levde prestens kone. Hun er død i desembeer 1910, når Lovisa Kastora tjente der. I 1911 var det ikke komm telling i OSLO pga den statlig telling i desember 1910. Derimot var det komm telling i 1912 i Oslo, men da var det kommet en ny pige til den aktuelle prestefamilien, og Lovisa Kastora var sporløst borte.

 

Det var ikke vits i å lete i likningslister, mente dama på byarkivet, for tjenestejenter var ikke med der, sa hun. Tjente vel for lite?

 

Vad gør vi nuh.... lille du..?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.