Gå til innhold
Arkivverket
erling t endresen

Lovisa Kastora Olsd./Kristoffersen f. 1888

Recommended Posts

erling t endresen

Lovisa Kastora er en av 7 (evt. 8) "fante-halvsøsken" som ble spredd for alle vinder. Den yngste datteren ble bestemor til personer som står meg nær. De øvrige søsknene er ganske godt dokumentert, nå i går fikk jeg dødsdata for den 6. personen, så nå gjenstår kun livet til Lovisa Kastora Kristoffersen.

 

Hun finnes i 1910 som tjenestejente i Oslo, se lenke fra tidligere tema

 

http://forum.arkivverket.no/index.php?/topic/168268-82933-majorstuveien-28-hvor-ble-tjenestepiken-av/page__p__1438817__hl__lovisa__fromsearch__1#entry1438817

 

Er det noen av brukerforumets besøkende som har mer konkrete tips om hvor jeg bør lete videre etter spor til Lovisa Kastora? Er det noen som v et om personer i Oslo som gjør søk i f.eks. byarkivet "på bestuilling"?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Thorbjørn Meringdal

Info om Ole Tobias Olsen funnet på nettet:

Om fotografier:

En stor samling glassnegativer med fullstendige protokoller er idag oppbevart i Nasjonalbiblioteket og Oslo Bymuseum (OB), de ble i 1970- årene forært av sønnen, ingeniør Eilert Orvin til NBO. En vedlagt håndskrevet protokoll inneholder 1.065 nummer, men et notat fra 1949 sier at glassplatene er kommet i uorden. NBO har registrert 971 glassnegativer, hvorav 857 også er identifisert og delvis dublisert til polyesterfilm. De fotografiske platene av Christiania og omegn (1863-83) er gitt til OB, protokollene inneholder 475 nummer. 1863 ca-1883: Oslo

 

Hvis hun var tjenestepike hos Ole Tobias, så er det mulig det finnes bilder av henne på ovennevnte steder.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
erling t endresen

Thorbjørn: Det var et aktuelt tips, takk. Jeg gjør en henvendelse dit, selv om sjansene nok er små.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
erling t endresen

Var nå i uken en dag på Byarkivet i Oslo. Fant ikke Lovisa Kastora sitt navn noe sted, fant derimot at jeg IKKE fant hennes navn i adressebøker i årene før og etter 1910, eller i bøkene om fattigomsorg (Hjemstavnsforhør alfabetisk ordnet) . Fant henne ikke hos prestefamilien februar 1910, da de kommunale tellingene ble gjennomført. Nå levde prestens kone. Hun er død i desembeer 1910, når Lovisa Kastora tjente der. I 1911 var det ikke komm telling i OSLO pga den statlig telling i desember 1910. Derimot var det komm telling i 1912 i Oslo, men da var det kommet en ny pige til den aktuelle prestefamilien, og Lovisa Kastora var sporløst borte.

 

Det var ikke vits i å lete i likningslister, mente dama på byarkivet, for tjenestejenter var ikke med der, sa hun. Tjente vel for lite?

 

Vad gør vi nuh.... lille du..?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.