Gå til innhold
Arkivverket
Bjørnar Iversen

Klokkerbok Stonglandet, Tranøy, Troms 1914-40

Recommended Posts

Bjørnar Iversen

På denne klokkerboken er det tilgjengelige sider tom. 1929. Er det mulig å få åpnet et par år til? Jeg holder på å registrere denne boken.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anette S. Clausen

Deler av klokkerboken vil nok dessverre være sperret for internettvisning en god stund til pga evt. opplysninger om adopsjon som har 100 års sperrefrist.

 

Se detaljene om sperrefrist: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_special=om Men som du ser av listen, ikke alt skal være sperret f.o.m. 1930. Hvis det er det, så må det være en feil. Feil eller mangler med skannede tjenestene kan du rapportere hit: http://forum.arkivverket.no/index.php?/forum/13-spoersmaal-om-skannet-materiale/

 

Selv om deler av boken er sperret for internettvisning, betyr det ikke at du ikke kan få se boken eller få ut informasjon etter 1930, men dette må du gjøre hos Statsarkivet i Tromsø som oppbevarer originalen. Tromsø har eget debattforum, så du kan evt. spørre dem om adgang til boken, evt. digitale bilder av resten av årene forutsatt at det ikke er sperret informasjon i materialet: http://forum.arkivverket.no/index.php?/forum/28-spoer-statsarkivet/

 

Så tilslutt, hvis du registrerer data med tanke på publisering hos oss, i Digitalpensjonatet, så har vi også begrensninger for hvor langt fram vi kan legge ut data. Dåpslister går f.eks. ikke lenger fram enn til 1915. Inntil videre flyttes våre sperregrenser hvert 5. år. Les mer: http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/WebMeta.exe?slag=vismeny&fylkenr=&knr=&aar=&dagens=&katnr=4

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Torbjørn Igelkjøn

Lurer på om eg kan "låne" tråden litt: Eg ser av lenka at vigde ikkje skal leggast ut lenger enn til 1930. For Hordaland er det lagt ut fleire databasar som går lenger fram i tid. Er dette då ein feil?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Yngve Nedrebø

Da vi startet Digitalarkivet i 1998 innledet vi en kommunikasjon med Datatilsynet, og vi hadde et møte med Georg Apenes og andre fra ledelsen. Ut av denne kommunikasjonen og møtet kom det en forståelse av hva som var OK. Vi la oss på en forsiktig linje, der det var et poeng å ikke provosere noen.

 

Tiden har gått. Internett og stoffet der er anderledes i 2011 enn det var i 1998. Vi har for lang tid tilbake lagt ut lysingsbøker helt opp til 1970-tallet. Det gikk ikke helt upåklagd, og havnet på Datatilsynets bord, men Datatilsynet fant at det ikke var brudd på gjeldende regelverk. Den avgjørelsen har for såvidt flyttet grensene våre, og vi formulerte i 2010 en ny grense, lagt til 60 år, som da betyr at vi valgte å legge ut skannede vigselsbøker til 1950.

 

Kilder er ikke i seg selv unntatt fra offentlighet, men enkelte opplysninger er. Når vi går inn og sikrer at det ikke ligger personømfintlige opplysninger i en database, kan vi legge ut basen, selv om den går lenger opp i tid enn 60 år.

 

Så til spørsmålet: Jeg oppfatter det som uproblematisk å legge ut vigselsbøker og lysingsbøker som bilder til langt forbi 1935. Jeg oppfatter det som uproblematisk å legge ut databaser over vigsler så lenge disse ikke inneholder opplysninger som er personømfintlige. Vi bør derfor oppdatere det som står om grense ved 1935, den gjelder ikke lenger.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Torbjørn Igelkjøn

Takk for oppklarande svar.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.