Jump to content
Arkivverket

Klokkerbok Stonglandet, Tranøy, Troms 1914-40


Bjørnar Iversen

Recommended Posts

På denne klokkerboken er det tilgjengelige sider tom. 1929. Er det mulig å få åpnet et par år til? Jeg holder på å registrere denne boken.

Link to comment
Share on other sites

Deler av klokkerboken vil nok dessverre være sperret for internettvisning en god stund til pga evt. opplysninger om adopsjon som har 100 års sperrefrist.

 

Se detaljene om sperrefrist: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_special=om Men som du ser av listen, ikke alt skal være sperret f.o.m. 1930. Hvis det er det, så må det være en feil. Feil eller mangler med skannede tjenestene kan du rapportere hit: http://forum.arkivverket.no/index.php?/forum/13-spoersmaal-om-skannet-materiale/

 

Selv om deler av boken er sperret for internettvisning, betyr det ikke at du ikke kan få se boken eller få ut informasjon etter 1930, men dette må du gjøre hos Statsarkivet i Tromsø som oppbevarer originalen. Tromsø har eget debattforum, så du kan evt. spørre dem om adgang til boken, evt. digitale bilder av resten av årene forutsatt at det ikke er sperret informasjon i materialet: http://forum.arkivverket.no/index.php?/forum/28-spoer-statsarkivet/

 

Så tilslutt, hvis du registrerer data med tanke på publisering hos oss, i Digitalpensjonatet, så har vi også begrensninger for hvor langt fram vi kan legge ut data. Dåpslister går f.eks. ikke lenger fram enn til 1915. Inntil videre flyttes våre sperregrenser hvert 5. år. Les mer: http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/WebMeta.exe?slag=vismeny&fylkenr=&knr=&aar=&dagens=&katnr=4

Link to comment
Share on other sites

Lurer på om eg kan "låne" tråden litt: Eg ser av lenka at vigde ikkje skal leggast ut lenger enn til 1930. For Hordaland er det lagt ut fleire databasar som går lenger fram i tid. Er dette då ein feil?

Link to comment
Share on other sites

Da vi startet Digitalarkivet i 1998 innledet vi en kommunikasjon med Datatilsynet, og vi hadde et møte med Georg Apenes og andre fra ledelsen. Ut av denne kommunikasjonen og møtet kom det en forståelse av hva som var OK. Vi la oss på en forsiktig linje, der det var et poeng å ikke provosere noen.

 

Tiden har gått. Internett og stoffet der er anderledes i 2011 enn det var i 1998. Vi har for lang tid tilbake lagt ut lysingsbøker helt opp til 1970-tallet. Det gikk ikke helt upåklagd, og havnet på Datatilsynets bord, men Datatilsynet fant at det ikke var brudd på gjeldende regelverk. Den avgjørelsen har for såvidt flyttet grensene våre, og vi formulerte i 2010 en ny grense, lagt til 60 år, som da betyr at vi valgte å legge ut skannede vigselsbøker til 1950.

 

Kilder er ikke i seg selv unntatt fra offentlighet, men enkelte opplysninger er. Når vi går inn og sikrer at det ikke ligger personømfintlige opplysninger i en database, kan vi legge ut basen, selv om den går lenger opp i tid enn 60 år.

 

Så til spørsmålet: Jeg oppfatter det som uproblematisk å legge ut vigselsbøker og lysingsbøker som bilder til langt forbi 1935. Jeg oppfatter det som uproblematisk å legge ut databaser over vigsler så lenge disse ikke inneholder opplysninger som er personømfintlige. Vi bør derfor oppdatere det som står om grense ved 1935, den gjelder ikke lenger.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.