Gå til innhold
Arkivverket

Fosterföräldrar


Susann Lu
 Del

Recommended Posts

Hej!

Försöker hitta foserföräldrarna till en Anna Winter som ska ha bott i Våg, Stiegen. Han heter Sverdrup Svensen (Olsen?) och hon Birgitte/a. Har tittat i folketellingen 1910 men inte hittat ngt. Vad gör jag för fel??? Han levde iaf. fram till kriget medan frun dog ngn tid före.

Susann

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nu har jag hittat honom i gravminner, där står det att han heter Sören Svendesen född 1863 och dog 1943. Men jag hittar honom likväl inte.

/Susann

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Berit!!!

Tack så mycket för hjälpen!!! Jag hade försökt hitta dem i 1900 också, men utan resultat... Av någon anledning har jag väldigt svårt att hitta personer i folketeelingen 1900 och 1910 medan de tidigare brukar gå bättre... Är ju novis på släktforskning i Norge och är så tacksam för all hjälp jag får av er i Norge! Hans dop hittade jag faktiskt genom att just söka honom i folketellingen 1865.

Ännu en gång tack för hjälpen!

mvh

Susann

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

 

Birgitte og (Søren) Sverdrup Svendsen er min avdøde fars onkel og tante, og det er Birgitte som er hans biologiske slektning.

 

Hun er født på Steigberget den 02.09.1866, og er eldste barn til Ole Jensen og Elisabeth Karoline Willumsen. Hennes døpenavn er Birgitte Kristine Olsdatter (Steigberg). Jeg kan forresten ikke se at Birgitte og Sverdrup er oppført i Slektsbok for Steigen under Våg.

 

Sverdrup Svendsen var sønn av Jonas Svendsen fra Åsjord i Leiranger og Ingeborg Margrethe Hansdatter fra Skjelstad i Leiranger, som da har bosatt seg i Våg. Disse er oppført i slektsboken under Våg s. 163, men Søren Sverdrup og broren Josef er ikke nevnt som barn.

 

Birgitte sin oldemor ( i ren kvinnelinje) er Elisabeth Winther Andersdatter. Hun er av Hamarøy Wintherslekt, født ca. 1764 på Kaldvåg (Hamarøy). Da hun giftet seg, for andre gang, bosatte ekteparet på Burøy i Steigen. En liten øy som ligger vel 500 meter fra Våg i luftlinje. Nevner dette siden forbindelser til Winther slekt tidligere er tatt opp.

 

Digresjon:

Etter at Steigen ble opphevet som lagmannssete i 1797 ble øyen solgt, da den var en del av lagmannnssetet. Johan Christin Kjelstrup og konen Elisabeth kjøpte da øyen og drev en tid handel/gjestgiveri, som absolutt siste stasjon før Lofoten. I bygningen der befant det seg visstnok en god del av inventaret som tidligere stod i lagmannsgården, dette ifølge bygdebøker. Imidlertid gikk virksomheten deres konkurs etter en del års drift.

 

 

Tilbake til saken. Birgitte og Sverdrup var så vidt jeg kjenner til barnløse og drev butikk i Våg. Interessant å få vite at Anna Winther var fosterbarn hos dem. Ekteparet var forøvrig beslektet i fjerde ledd.

 

 

Grete

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.