Gå til innhold
Arkivverket

Villa Ditlev-Simonsen


Odd Andreas Sørgård
 Del

Recommended Posts

Jeg har funnet ut at byggherren var John Peder Ditlev-Simonsen (1898-2001), sønn av skipsreder Olaf Ditlev-Simonsen (1865-1960). Hva John Peder bedrev med er ikke nevnt, men i Wikipedia er hans tre brødre Halfdan, Olaf Christian og Sverre oppgitt å være skipsredere, mens den fjerde broren Aage bare er omtalt med navn i artikkelen om Halfdan.

 

Olaf Ditlev-Simonsen (1865-1960) - http://no.wikipedia.org/wiki/Olaf_Ditlev-Simonsen

Halfdan Ditlev-Simonsen (1894-1962) - http://no.wikipedia.org/wiki/Halfdan_Ditlev-Simonsen

John Peder Ditlev-Simonsen (1898-2001) - http://no.wikipedia.org/wiki/John_Ditlev-Simonsen

Olaf Christian Ditlev-Simonsen jr. (1897-1978) - http://no.wikipedia.org/wiki/Olaf_Christian_Ditlev-Simonsen

Sverre Ditlev-Simonsen (1906-2004) - http://no.wikipedia.org/wiki/Sverre_Ditlev-Simonsen

Aage Ditlev-Simonsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Studentene fra 1916, utgitt 1941:

 

John Peder Ditlev-Simonsen, forfatter Hvaler, f.18-10-1898 i Staubo pr. Tvedestrand, sønn av skipsreder Olaf D.-S. (15/12-1865) og Magdalena f. Pedersen (3/5-1874-1920). Gift 1923 med Vera Steele, f.26/2-1898 i Denver, Colorado, dtr. av avdøde pianist Everett Herrick Steele og Mary f.Clark. Her er nevnt 2 barn.

 

Fulgte en tid forelesninger ved Harvard University U.S.A, 1917. Ett års opphold i Frankrike 1919, hvor jeg skrev artikler til "Norges Handels- og Sjøfartstidende" om politikk og litt av hvert. Lange utenlandsopphold, hvorav mange år i Frankrike, 1 1/2 år i Italia - opptatt med litterært arbeide, særlig med å skrive skuespill og studere teater. Ialt mer enn 10 års utlendighet - en berikende tilværelse som jeg holdt ut fordi jeg nesten hver sommer var hjemme i Norge. Bosatt i Oslo fra 1935.

 

Noen år senere lykkedes det meg, meget takket være min nærmeste slekt, å starte hva man inntil kjedsommelighet har kaldt et "litterært" teater - i et altfor avsidesliggende lokale.Foretagendet hadde rene kunstneriske mål, og tross mange slags vanskeligheter, deriblandt selvfølgelig også økonomiske, hadde teateret tilkjempet seg noe som lignet en posisjon da driften måtte innstilles 9. april 1940.

 

Har skrevet skuespillene: "Sommerdage", "Mot Ørkenen", "Parken". Enakterne: "I galehus", "Nede igjen", "Poeten", "Bare se og ikke røre". En diktsamling: "Terna".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for info. En litt spesiell opprinnelse til navnet. Er familien Ditlev-Simonsen fortsatt eiere av Villa Ditlev-Simonsen? Er det noen som kjenner til hvor stor villaen er?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.