Gå til innhold
Arkivverket

Petter Madsen og Ingeborg Jonsdtr


Leif Erik Nilsen
 Del

Recommended Posts

Dragon Petter Madsen Hogaas og Ingeborg Jonsdr Sand giftet seg i Trøgstad 16.sept. 1792 (trolovet 2.juli). Jeg har funnet 4 barn i ekteskapet: Morten ble født på Lyka og døpt 3. nov. 1793, Maria på Nordre Bråte og døpt 12. juni 1796, Jon på Evenbye under Langsæter, døpt 7. apr. 1799, og Lars på Haltorp, døpt 27. mars 1803. Ved folketellingen i 1801 holder familien til på en plass under Grevslie i Trøgstad.

 

Dåpen til Lars er det siste jeg finner av familien i Trøgstad. Jeg har ikke funnet konfirmasjon til noen av barna, heller ikke melding om utflytting. Imidlertid vet jeg at i alle fall tre av barna bosatte seg andre steder. Morten vet jeg ikke noe mer om. Maria giftet seg med Anders Johannesen fra Enebakk. Jeg antar at det er de som giftet seg i Ås 31. mars 1823 (nr. 9). Deres datter Johanne blir født i Enebakk 11. sept. 1825, mens sønnen Carl blir født i Hobøl 3. mars 1829. Carl bosetter seg senere på Solbergelva i Frogn, der også faren Anders bor sine siste år (død 1874). Maria døde i Ski i 1855.

 

Jon gifter seg i Vestby 18. apr. 1833 med enke Johanne Andreasdtr. Lars gifter seg i Kråkstad 13. apr. 1830 med Gunhild Jensdtr Kjeppestad. Han og kona er på Hagelund i Ås i 1865.

 

Ut fra alder angitt i 1801, skulle Petter Madsen være født rundt år 1768 og Ingeborg Jonsdtr rundt 1769. Jeg har i Trøgstad funnet en Peder Mathisen født i 1764, men jeg har ingen anelse om han kan være "min" Pet(t)er Madsen. Jeg tviler vel litt.

 

Er det noen som har kjennskap til denne familien og vet noe om opphavet til Petter og Ingeborg, og også hvor de ble av etter 1803?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.