Gå til innhold
Arkivverket

Sperring av kirkebøker


Tor Ivar Strøm
 Del

Recommended Posts

Hei

 

Ser at sidene for døpte i Modum/Heggen i 1930 er sperret. Trodde at 1930 var frigitt nå iår.

Er det en feil at de ikke er frigitt?

mvh

Tor Ivar Strøm

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er 100 års klausul på fødselsopplysninger fra 1930 og framover. Se bl.a. http://forum.arkivverket.no/index.php?/topic/169567-84233-doepte-1930/

 

Det er riktig at vi ikke legger ut dåpslister fra og med 1930, da det kan forekomme opplysninger om såkalt sterke adopsjoner (adopsjoner der båndene mellom barn og biologiske foreldre brytes). Slike adopsjoner ble innført i 1935, og opplysninger om dem har 100 års klausul eller sperrefrist. Enkelte barn født før 1935 ble "sterk-adoptert", og i samråd med Datatilsynet har Arkivverket derfor valgt ikke å legge ut årgangene fra og med 1930. 1930-årgangen vil bli åpnet 1. januar 2031.

 

Når dette er sagt: Den generelle klausulen eller sperrefristen for kirkebøker er 60 år, så hvis du henvender deg til vedkommende statsarkiv, skulle jeg tro at de vil gjøre et oppslag for deg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.