Gå til innhold
Arkivverket

Fotograf H. Eriksson


Eva Hjelen
 Del

Recommended Posts

Hei,

 

Vi har funnet et gammelt bilde - trolig tatt ca 1905. Bildet er tatt utenfor gården Hamnvika i Kjørsvikbugen, Aure kommune. Vi kjenner igjen, og har resonnert oss fram til hvem som er på. Bl.a. Barbro Einersdatter Svinsaas Botten og døtrene Maria og Gjertrud.

På papp-rammen står det Fotograf H. Eriksson. Er det noen som kjenner til denne fotografen? Var det en omreisende fotograf? Når var han i virksomhet?

 

Takk for alle innspill - og skulle noen ha sett dette før og vet hvem som er hvem - så tar vi i mot med stor takk.

 

Eva Hjelen

og to menninger

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei,

 

Henrik Eriksson (Ericksson, Erikson, Ericson) var opprinnelig fra Duved i Sverige, og virket som fotograf i Midt-Norge tidlig på 1900-tallet - omreisende for det meste, etter hva jeg har forstått ut fra bilder jeg har sett. I Preus Museums oversikt over eldre norske fotografer oppgis det at "H. Eriksen (Erikson)" virket i Trondheim 1920-21 - mer står ikke. Han har utvilsomt vært i distriktet i mer en 20 år før dette. Ved folketellinga 1900 bodde han på eiendommen Størseth i Stjørdal sammen med kona Hansine: http://www.rhd.uit.no/folketellinger/ftliste.aspx?ft=1900&knr=1714&kenr=011&bnr=0008&lnr=00

 

Ti år senere bor de i Trondheim: http://da.digitalarkivet.no/ft/person/pf01036806053390/

 

Ved folketellinga 1925 bor paret også i Trondheim: http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=9&filnamn=ft16011925&gardpostnr=6479&personpostnr=28124&merk=28124#ovre

 

Jeg har vært borti en god del bilder som Eriksson har tatt i Åsen (Nord-Trøndelag) i 1900-15, blant annet var han på heimgården min omkring 1914 og tok bilde av hele familien. På noen bilder i visittkortformat står det "H. Eriksson, Dufed", men ellers er de fleste uten stedsangivelse. Ingen av portrettbildene ser ut til å være tatt i et fast atelier - trolig er de tatt ute i "felten".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.