Gå til innhold
Arkivverket

Eiendom Los Angeles 1890-1900


Arne-Sten Christiansen
 Del

Recommended Posts

Nå er jeg helt sikker på at Kurt har funnet rett familie i folketllinga for 1900. Jeg har som tidligere nevnt lett i ancestry og ikke funnet. Når han fant familien med det feil innførte etternavnet "Chrintsinsin" så fant jeg det også. Der er både gateadresse og nr. oppgitt og det samsvarer med den eneste sikre adressen jeg har, nemlig "994 E. 47. st."

 

Jeg leter fortsatt etter eiendommen der farfar drev farm og som nevnt tidliger kan det ha vært en periode på maksimum 8 år, men sikkert kortere tid. Det underlige er at en familieanekdote sier han aldri solgte eiendommen. Hvorfor flyttet han fra den til en gateadresse i LA?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er en lenke som viser at på omtalte adresse står det idag en enebolig som er bygget i 1905.

 

http://www.propertyshark.com/mason/Property/16312887/994-E-47-St-Los-Angeles-CA-90011/

 

Ja, det er interessant. Det må være bygget kort etter at de flyttet derfra. Jeg har kikket på huset og omgivelsene i google earth. Det kan se ut som huset på andre siden av veien er et enda eldre trehus. Kanskje sto det der da familien bodde der. Siden det er en gateadresse, er det neppe den eiendommen jeg ellers er mest interessert i å finne. Det er etter hva jeg har fått vite av far en landbrukseiendom. Et maleri av farfar var sagt å vise enten huset eller naboeiendommen. Prøver å legge ved et foto av det.

post-788-0-83184300-1312922555_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et spennende bilde, jeg vil tro at hvis du sender det til lokalkjente i LA så er sjansene gode for at de vil kunne fortelle hvilket område det er fra. F.eks. kan du prøve noen av bibliotekene i lenken i innlegg 19.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har sendt en e-post til Los Angeles Department of City som Ken anbefalte. Det var for en uke siden. Har ikke fått noe svar, men det kan kanskje ta lang tid. Har også sendt en e-post til Los Angeles City Historical Society som viser seg å bare være en forening av frivillige som ikke kunne hjelpe meg selv, men har listet opp flere muligheter jeg bør prøve. Noe er samsvarene med råd jeg har fått her tidligere, men ennå ikke gjort. Sendte dem også bilde av de to maleriene jeg har nevnt, men de svarte: " ... they are not too helpful,because they appear to be paintings with no specific information.

 

Akkurat nå har jeg en periode der det blir litt lite tid til å følge opp videre, men det kommer jeg til å gjøre etterhvert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Los Angeles er omgitt av fjell (primært mot nord og øst), så selv om det er flott maleri så er det praktisk talt umulig og si noe videre om omgivelsene ut fra maleriet selv. Når det gjelder hjelp, så må man nesten være litt heldig og komme i kontakt med folk som ikke er redd for å bruke litt tid på frivillig hjelp. Dessverre er det slik at det er ikke mange som gidder og gjøre detektivarbeid -- men man kan jo være så heldig at man kommer i kontakt med en person som ikke bare er svært kunnskapsrik, men som også er villig til og hjelpe. Men hvis du er villig til og betale for det så er det ikke så vanskelig og oppdrive blant annet historiske kart fra det området du jobber i. Men det er jo ikke sikkert disse inneholder informasjonen du ettersøker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.