Gå til innhold
Arkivverket

Ektesakp ca. 1718 i Helgeland


Alv Edvardsen
 Del

Recommended Posts

Hei. - Peder Andersen, f.c. 1677, skal ca. 1718 ha blitt gift med Johanna Nilsdr., f.c. 1687. - Hun er dr. av Lensmann Nils Jensen på Leines i nuv. Leirfjord kommune. - Jeg har gått igjennom kirkeboken for Stamnes og Alstahaug, uten å finnen dette paret som gifte. - Det første jeg finner er da deres eldste sønn Petter blev døpt i 1719. -- Spørsmålet er da om noen har klart å finne dette gitemålet mellom Peder og Johanna ?

 

Det har så langt vært umulig å finne foreldre til Peder og jeg undres da på om han kanskje at han kan ha kommet utenifra og at kanskje bryllupet stod et annet sted ? -- M.v.h. Alv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk skal du ha. - Helt sikkert riktig. - Skjønner ikke at jeg ikke så dette. -- Dessverre klarer jeg ikke å koble forloverne til en famile til Peder, men det får så være. - Stikkordet er vel kanskje allikevel Tjøtta. -- Takk igjen. -- M.v.h. Alv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei igjen. -- Det er vel ikke tilfeldigvis noen som sitter med skattemantallet for 1701 for Tjøtta ? - Denne Peder Andersen skulle da være ca. 24 år, hvis han er f.c. 1677. -- Vel, han kan jo ha kommet til Alstahaug allerede i 1701, men kanskje forsøket verd å undersøke ? -- M.v.h. Alv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.