Gå til innhold
Arkivverket

Christen Olsen Alm og Anne Henriks/Helgesdatter, Gran, Oppland


Marit Kolbotn
 Del

Recommended Posts

 

Fant dette:

 

Christen Olsen Alm

  • Døpt: 1. søndag etter trinitatis 1714
  • Ekteskap (1): Anne Helgesdatter Alm 1740 eller tidlig 1741,
  • Ekteskap (2): Anne Henrichsdatter Alm den 10 Mai 1736
  • Partnerskap (3): Siri Embretsdatter Stadstadeie
  • Ekteskap (4): Marthe Andersdatter Dyrud. den 3 Jan 1782
  • Begravet: 8. søndag etter trinitatis 1782

http://www.google.no/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBgQFjAA&url=http%3A%2F%2Ffrakri.net%2FSlekt%2520Mona%2520og%2520Frank%2FSlektstavle%2520Frank%2Fanetavle%2520%2520frank%2520kristoffersen%2F5957.htm&rct=j&q=Christen%20Olsen%20Alm&ei=eLVTTrzLK8zCtAbCwrwe&usg=AFQjCNEDJ-qSHUswYIgzfOlFKswjederHg&cad=rja

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Christen Olsen og Anne Helgesdtr. Alm er også mine aner. Christen kom fra Røysum, du finner mer om hans slekt i min artikkel om slekten Langeland: http://home.no/oavesthagen/langelan.pdf.'>http://home.no/oavesthagen/langelan.pdf. Christen er omtalt på side 89.

 

Christen var gift første gang med Anne Henrichsdtr. Alm (født på Forten) og andre gang med Anne Helgesdtr. som kom fra Solbjør i Lunner. Annes mor var av slekten som i ettertid er kalt Tordenstjerne. Se mer om henne i min artikkel om Tordenstjerne-ætlinger på Hadeland: http://home.no/oavesthagen/tordenstjerne.pdf'>http://home.no/oavesthagen/tordenstjerne.pdf

 

Det ser ut til at det ble noe kluss med den første linken. Gå til hovedsiden på http://home.no/oavesthagen/ og følg linken videre derfra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 8 måneder senere...

Tusen takk for svarene som er kommet inn for en del måneder siden. (Jeg har vært veldig opptatt og ikke brukt nok tid til å sette meg inn i hvordan de nye debattsidene fungerer. Har gått og ventet på svar med varsel til min epost. Visste ikke at jeg måtte "abonnere" på varslene. Beklager!)

 

Har sett på bidragene og Ole Arild har som alltid gjort en formidabel jobb. Har begynt å gå igjennom dette og kan ikke finne dåpshandlingen til Henrich Christensen Alm i kirkeboka. (St. Hans dag 1746). Kan du sende, gjerne på link, kilden med sidenummer for denne handlingen?

 

Stor takk for alt!

Marit

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har gått og ventet på svar med varsel til min epost. Visste ikke at jeg måtte "abonnere" på varslene. Beklager!)

 

Du kan stille inn dette èn gang i Varselsinnstillinger i Kontrollpanelet: 'Abonnèr på alle emner jeg svarer i' og samtidig krysse av for at du vil ha varsel ved e-post. Tidligere innstillinger falt visst bort ved den siste oppdateringen og må gjøres på nytt.

 

(Jeg vet ikke om du så svaret mitt her? http://forum.arkivverket.no/topic/173406-hva-betyr-det-naar-det-staar-tvill-peter-under-merknader/page__st__20#entry1513944

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Beklager et dumt spørsmål antagelig litt på siden av temaet, men for en del år tilbake kjørte travkusken Ulf Thoresen en travhest som het Alm Svarten, er det samme Alm-navnet det er snakk om?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Beklager et dumt spørsmål antagelig litt på siden av temaet, men for en del år tilbake kjørte travkusken Ulf Thoresen en travhest som het Alm Svarten, er det samme Alm-navnet det er snakk om?

 

Svaret er ja :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Har et spørsmål til Ole Arild: Kan det være en feil i navnelisten dokumentet om Tordenstjerne-slekten? Stusser litt på nr. 56. Povl von Uckens foreldre som står oppgitt til å være nr. 112 og 113. Hans von Andersen og Mette Lowsen. Er dette hans far/foreldre og ikke hans kones far/foreldre? Konen er nr. 57. Magdalene von Andersen.

Helt fantastisk mye arbeide lagt ned her.... Takk igjen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Beklager at jeg ikke har sett spørsmålene til meg før. Du har helt rett Marit når det gjelder listen over anene til "Tordenstjerne"-slekten. Nr. 112 og 113 (som skulle ha vært nr. 114 og 115) Hans von Andersen og Mette Lowsen er foreldrene til nr. 57 Magdalene von Andersen og ikke til nr. 56 Povl von Ucken.

 

Forøvrig vil jeg nevne at jeg har selv ikke forsket noe på disse forbindelsene til Danmark og Schleswig-Holstein, jeg har kun benyttet det som står i Danmarks Adels Årbog om disse slektene.

 

Når det gjelder dåpen til Henrich Christensen Alm så finnes den her, St. Hans dag 1746:

http://www.arkivverk...ny&idx_side=-18

Her har presten skrevet "Hans", men det skal utvilsom være Henrich. Ingen Hans er senere nevnt, ikke som begravet og ikke som konfirmert.

 

Henrich Christensen Alm ble konfirmert søndag etter nyttår 1762.

http://www.arkivverk...y&idx_side=-252

 

I en rettsak 23.7.1767 oppgis det i klartekst at Christen Olsen Alm hadde sønnen Henrich Christensen.

http://arkivverket.n...read/29825/460/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.