Gå til innhold
Arkivverket

Noen som ønsker oppslag i "Ingeniører uteksaminert ved Bergen Tekniske Skole 1875-1975?


Carsten Schanche
 Del

Recommended Posts

  • 2 måneder senere...
  • 1 måned senere...

Hei Karin

 

Han er ikke utdannet i Bergen, Horten eller Trondheim, men muligens ved Oslo Tekn. Skole (eller i utlandet). Han tok ikke artium som noen av hans brødre gjorde. Ved søk i Aftenposten Arkiv på Vaumund får jeg mange treff på motorsport som Christinius og Ernst (spesielt Ernst) var gode utøvere av. Bl.a. Rally Monte Carlo.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Joda, han tok artium så tidlig som i 1904!

 

Christinius Lange Vaumund, f. 26-4-1887 i Kr.a. av foreldre ingeniør Ernst Karl V. og Signe Lange. Gift 20-12-1913 med Randi Lütken, f. 9-9-1893, datter av høiesterettsadvokat Thor L. og Sigrid, f. Nielsen. - Barn: Randi, f. 23-11-1916 og Thor, f. 9-7-1920.

 

Middelskoleeks. 1902 på Aars og Voss' skole. Artium på reallinjen 1904 ved Ragna Nielsens skole. Uteksaminert fra Kr.a. tekniske skole 1907 som bygningsing. Ansattes samme år ved Statens vassdragsvesen, hvor han avanserte til avd.ing.

 

Studerte med permisjon fra vassdragsvesenet bygningsfag ved den tekniske høiskole i Aachen i 1911 og 1912. Trådte 1918 ut av statens tjeneste for å overta en avd.ing. stilling ved Mørkfoss-Solbergfosskontoret. Ansattes 1919 som sjef for den nyoprettede vannbygningsavd. ved Kr.a. elektrisitetsverk, hvor han fremdeles er ansatt (1929).

 

Ingeniør Vaumund er musikalsk interessert og spiller selv violin. Er dessuten en ivrig aktiv spotsmann særlig på ski, skyting, bil og motorsyklens område, og har i disse sportsgrener tatt en rekke premier.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk Carsten, dette var jo en mengde info. morsomt med et innblikk i "personene". og han var jo ganske så aktiv på flere omsåder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.