Gå til innhold
Arkivverket
Knut Bryn

Jonas Rasmussen, født 1714

Recommended Posts

Knut Bryn

Jonas Rasmussen ble født i Årdal i Sogn 1714 (døpt 10. juli). Faren var gruvearbeider Rasmus Amundsen (Aanundsen). Kona er bare kalt Anna. Jonas hadde trolig eldre søsken eller halvsøsken, men navnene på disse er ikke kjent. I 1718 omkom faren ved en ulykke, men Anna fikk en slags enkepensjon fra kopperverket der Rasmus hadde arbeidet og ble boende i Årdal til 1727. Da ble det slutt på pensjonen idet hun «haver begivet sig her fra stædet hen i landet til sine børn».

 

Nå vil jeg prøve å finne ut hvor denne Anna sal. Rasmus Amundsen reiste hen. Er det noen som har kjennskap til en Jonas Rasmussen som kan ha vært født i 1714 og som ellers kan passe?

 

Jeg ser at det er en Jonas Rasmussen i Bergen i perioden 1750-1780, men jeg har av forskjellige grunner ikke så stor tro på at dette er min mann. Opplysninger om hans opphav er likevel av interesse.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.