Gå til innhold
Arkivverket
Astrid K. Natvig

Siri Thorstensdatter Hogstad-eie i Asker

Recommended Posts

Astrid K. Natvig

Siri Thorstensdatter Hogstadeie i Asker døde 84 1/2 år gammel 5. april 1862. Dette stemmer veldig bra med Siri Tostensdatter Skånarud, født 19. og døpt 21. september 1777, datter av Tosten Hansen og Kirsti Hansdatter Skånarud.

Siri Torstendatter Engelsrud var 38 da hun giftet seg i Asker med Peder Thoresen Sandbakken 18. april 1816, og paret var husfolk på Hannevald da deres eneste (så vidt jeg kan skjønne) barn, Taasten, ble døpt i 1818. Han bor sammen med faren i 1865, men da er en nok usikker på navnet, for det står "Ellev?". Nåja, - det jeg lurer på, er om noen kjenner til denne familien. Peder døde i 1868, og da står det Hagestadbraaten, trur eg, men det er altså opphavet til Siri jeg lurer på. Er hun datter av Tosten på Skånarud, som er en av mine tipper? Siste gang jeg fant henne i Liers kirkebøker, var som fadder i en dåp i 1813, og da hadde hun "adresse" Bragernes.

 

Håpefull hilsen fraAstrid

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Berit Knudsen

Faren til Siri døpt i Lier var gift 2 ganger med Ki®sti Hansdatter. 1.gang 27/7 1766 i Tranby med Kisti Hansdatter http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=8438&idx_id=8438&uid=ny&idx_side=-17 og 2. gang 2/7 1791 Sylling med Kirsti Hansdt. http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=8439&idx_id=8439&uid=ny&idx_side=-159

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Astrid K. Natvig

Så flott at du fant flyttemeldingen, Berit - nå er jeg temmelig sikker på at Siri ER datter av Tosten og Kirsti "den første" på Skånarud. Hun som jeg nå tror er moren til Siri, Kisti/Kirsti/Kirstine (navnet varierer), var datter av Hans Andersen Bjørnsrud/Torsrud, og døde i juli 1790. Hans andre Kirsti TROR jeg er datter av Hans Rasmussen vest-Enger. Pussig med to koner med samme navn, men sikkert er stor fordel, også.....

 

Astrid

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.