Gå til innhold
Arkivverket
Aase R Sæther - Gloppen

SF Leikanger eller omland: Synnøve Johannesdtr f.1808 - og så?

Recommended Posts

Aase R Sæther - Gloppen

I 1808 får 26 år gamle Kristi Lassedtr Rosenlund dottera Synnøve med Johannes E. Fosse. Denne jenta er ikkje å sjå i kyrkjebøkene seinare, og eg har rekna med at ho må vere død tidleg.

 

Men i denne tråden skriv Lars Øyane om fleire døme på at slike born har kryssa soknegrenser, og dermed må eg truleg utvide perspektivet mitt.

 

Inntrykket mitt er at Sogn var eit område med svært mange utanom- og før-ekteskapelege born, og det kan kanskje vere ei forklaring på at dei vart handterte på ein annan måte enn det eg er van med frå Nordfjord, der dei nesten utan unntak vart buande hos mor, far, besteforeldre eller anna nær slekt.

 

Spørsmålet mitt er derfor todelt - om Synnøve Johannesdtr spesielt, og om dei "uekte" sogningane generelt; finst der kjelder til kvar dei vart plasserte? Har dei vore "konkurranseutsette" må det vel vere gjort av ein instans?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.