Gå til innhold
Arkivverket
Siri Sæther

Valene og Tempe - Trondheim

Recommended Posts

Siri Sæther

Lurer på om noen kan si meg hvor jeg kan finne informasjon om arbeiderboligene under Valene og Tempe i Trondheim.

 

I følge adressebok for Trondhjæm 1908 så bodde “arbeider” Lars Bjørnaas på “Sole” under Tempe, året etter er adressen “Elinelund”, i 1910 og 1911 er han registert som “sjauer” under “sweisenborg” på Tempe. I følge folketellinga for 1910 bor familien derimot på “Haabet” nr 1 på Strinda, i 1916 bor de de på "Veisletten" under Valene og i 1917 under "Gl Tempe" Tempe. Hans stesønn Karl Eide ender etterhvert opp på "Løseth" under Valene.

 

Det jeg sitter og lurer på etter å ha samlet denne informasjonen er: De er oppført på nye adresser hvert år - var det vanlig å skifte bopel så ofte, eller kan noen av navnene være ett og samme hus?

 

Er det noen som vet noe generelt om Valene og Tempe slik det var omkring 1910? Jeg vet at "Løseth" skal ha ligget like ved dagens Lerkendal, men det hadde vært artig å hatt et kart som hadde vist hvor alle disse bygningene lå.

 

Noen som kan hjelpe meg?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.