Jump to content
Arkivverket

Mulighter for å begrense søk


Geir Thorud

Recommended Posts

Jeg ser at det er gjort noen framsteg i denne løsningen sammenlignet med det globale søket i det gamle Digitalarkivet. F.eks er det nå mulig å søke på fødested.

 

Problemet med søk i så store datamengder er at med mindre man søker etter et sted/person navn som er forholdsvis sjeldent, så får man for mange treff til at det er hensiktsmessig å se gjennom alle. Prøv med Olsen eller Hansen.

 

Det hadde vært en fordel å kunne begrense søket til kilder i et bestemt område, f.eks et eller flere fylker - folk flytter ofte ikke så langt fra et tidligere kjent bosted. Dessuten hadde det vært kjekt å kunne begrense tidsrommet for kildene.

 

Enda et felt som det hadde vært nyttig å søke på er "rolle" - i kirkebøkene. Listetype hadde også vært nyttig hvis det legges inn data uten rolle i postene, og det samme gjelder listetype i beskrivelsen av kilden.

Link to post
Share on other sites
Anette S. Clausen

Ikke all funksjonalitet er på plass enda, deriblant Finn kilde (arvtaker til Databaseveljaren), pluss flere valg i avansert søkefunksjon.

 

Det skal også komme kildespesifikke søk.

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
Aѕbjørn Værnеѕ

Burde vi ikke snart se noen av de funksjonene Skogseth Clausen nevner i betaserveren, med tanke på at det gamle Digitalarkivet etter sigende skrus av om få dager? Ingen erstatning for databasevelgeren finnes såvidt jeg kan se, ei heller kildespesifikke søk.

Link to post
Share on other sites
Anette S. Clausen

Forhåpentligvis vil beta-serveren oppdateres nå før jul.

 

Vi har fått forlenget kontrakten for den gamle programvaren med noen måneder, så gamle Digitalarkivet går ikke ned 1. januar. Vi håper dermed å få kjørt parallelle løsninger en periode. Det vil bli bra for både dere og oss.

 

Mer informasjon kommer imorgen på nettsidene våre.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.