Gå til innhold
Arkivverket

Mer om Karoline Nilsen


Truls Songstad
 Del

Recommended Posts

Jeg tar opp igjen tråden etter Karoline Nilsen som jeg ved god hjelp fikk lokalisert i Skåre 1910 - nabokommune til Haugesund.

http://da.digitalarkivet.no/ft/person/pf01036657001258/

Her står det at hun er født i Harstad, men der finner jeg ingen som passer med denne. Derimot finner jeg en mulig kandidat i Karlsøy. Dato for fødsel avviker ca en måned, men det har jo vært noen tvilsomme datoer i 1910 tellingen. Min kandidat er født 11.4.1878 og får navnet Karoline Marie Nilsen.

Permanent sidelenke: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=9982&idx_id=9982&uid=ny&idx_side=-46

Hun blir konfirmert 1892:

Permanent sidelenke: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=5396&idx_id=5396&uid=ny&idx_side=-156

Hun bor hjemme i 1900:

Så kommer det noe spennende, for i juli 1909 er det ført inn i kirkeboka at hun dro til Amerika!

http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=5396&idx_id=5396&uid=ny&idx_side=-323

Dette var skarve 7 måneder før datteren (med forbehold om at det er samme person) ble født, og til Amerika dro hun ikke! Det er senere innført at "vedkommende dro ikke til Amerika. Hun bor --------- for tiden i Vardø." Skriver J. E Sivertsen 14. aug. 1915.

Så her er en liten hypotese:

Karoline Nilsen treffer andrestyrmann Johan Nilsen i Troms, blir gravid og reiser fra Karlsøy under foregivende av å skulle reise til Amerika. Kanskje er hun på leting etter barnefaren - kanskje reiser hun sammen med ham. Kanskje er de kommet til Trondheim 13.2.1910 da Astrid Ovidia er født, siden det er anført noen steder at hun er født der. Så drar de videre sørover og stopper i Austrheim, der det nyfødte barnet blir etterlatt, hjemmedøpt og senere får dåpen bekreftet i kirken.

Foreldrene drar videre til Haugesund, der Karoline oppholder seg på tellingstidspunktet 1910. Så reiser hun av en eller annen grunn nordover til Vardø, der hun befinner seg i august 1915.

Så nå er spørsmålet: Er det noen som kjenner til den Karoline som ble født i Karlsøy, og som ikke reiste til Amerika, men som senere kom til Vardø? Er hun identisk med den Karoline som bor i Skåre 1910?

Grunnen til at jeg tror det er en forbindelse, er at de to vår Karoline bor sammen med i Skåre i 1910, oppgir å være født i Karlsøy?

Et raskt søk på FS viser at Petra er født i Karlsøy og at hun gifter seg i Stavanger i 1915. Jeg finner henne ikke i 1900. Nicoline finner jeg ikke noen steder utenom 1910. Kan det være hennes datter?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.