Gå til innhold
Arkivverket
Anne-Lise Hansen

Oversikt over hvilke kirkebøker som er transkribert og digitalisert

Recommended Posts

Anne-Lise Hansen

I databasevelgeren har jeg fått fram at det er 2940 databaser tilgjengelig av søkbare kirkebøker: http://digitalarkive...gens=&fylkenr=0

(Håper jeg fikk fram utvalget.) Nei, det gjorde jeg ikke..

 

Listen kommer fram ved å trykke på søkbare kirkebøker og velge kyrkjebøker i databasevelgeren. Deretter et fylke og så tilbake til alle. Da kommer de opp inndelt etter fylke.

 

Jeg mener å ha sett en annen liste over hva som er gjort søkbart på Digitalarkivets nye sider, men jeg finner ikke igjen denne siden?

Kan noen hjelpe meg å finne den?

.

Endret av Anne-Lise Hansen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anette S. Clausen

Jeg er ikke sikker på hvilken liste du sikter til. Enn så lenge er det kun 1910-tellingen som ligger på Digitalarkivets nye sider.

 

De skannede kirkebøkene har en oversikt over nye kirkebøker siste uke http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_lastweek=1 og de gamle sidene til Digitalarkivet har sin Siste 100-liste: http://digitalarkivet.no/cgi-win/WebMeta.exe?slag=visnyefilar

 

Var det noen av disse du tenkte på?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anne-Lise Hansen

Jeg trodde jeg hadde sett en oversiktsliste over søkbare kirkebøker (ikke beta) på en side med den nye layout'en, men tar nok feil.

 

Imidlertid er PDF-filen du lenket til her super: http://www.arkivverket.no/arkivverket/Digitalarkivet/Om-Digitalarkivet/Omlegging/Innhold-paa-betaDigitalarkivet

og da kan en sammenlikne denne med 'gammel' liste som kommer opp i databasevelgeren. Takk for svar(ene). :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anette S. Clausen

Ja vi har ikke kommet med noe oversikt over søkbare kirkebøker i ny layout enda.

 

Legg merke til at pdf-en inneholder 3760 "databaser" mot de 2940 du finner i gamle Digitalarkivet, og da er det fremdeles ca 5 % som ikke er på plass enda. Det høye tallet skyldes at vi har gruppert dataene etter kirkebok. Ett datasett for hver liste i en bok. Dermed var det en hel del databaser fra gamle Digitalarkivet som måtte splittes i flere deler. Det er altså ikke flere personposter på betaDigitalarkivet, men kun en annen gruppering.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anne-Lise Hansen

Greit å vite. Ellers følger jeg med på Betaforumet, så jeg kan få med meg hvilke typer feil som kan oppstå i konverteringen og melder fra om jeg finner noen. :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.