Gå til innhold
Arkivverket
erling t endresen

John Hille Fardal, død 1909 i Bergen?

Recommended Posts

erling t endresen

John Hille Fardal var født 1887, var med i Samfundet i Kristiansand (Søgne) i 1896 i tiden da faren Karl Gustav Fardal døde og kom med moren enke Hanne fardal og sine søsken til Egersund i tiden rundt 1901 da disse ble med i Det Almindelige Samfund, Egersund, utgått av Samfundet i 1901.

 

http://digitalarkivet.no/cgi-win/WebCens.exe?slag=visbase&a=b&filnamn=f01101

 

Gravkartet for den lille private kirkegården ved Egersundshallen i Egersund, den minste del som tilhører Det Alm. Samfund, i bruk fra 1901 til 1932, og nabokirkegård til den noe større private kirkegården tilhørende Samfundet, i bruk 1897 til siste begravelse rundt 1945, opplyser at John Fardal 1887-1909 døde i Bergen. Etter plasseringen kunne dødsfallet vært i 1906 eller 1907, men 1909 er nok rett.

 

Bildet viser Det Alm. Samfunds kirkegård, nabo til Idrettsparken som det fremgård, forbilledlig oppusset i mai 2011. John Fardal er gravlagt i 3. rekke fra venstre, 2. rad mot porten.

 

Finner hans dødsfall nevnt verken i dødsfallsprotokoller for Egersund eller Bergen. Gode forslag eller løsning mottas med takk :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Siw Merethe Sværholdt

Hvis vi finner ut hvor i Bergen han oppholdt seg, så er det vel mulig at dødsfallet ble registrert i en dissenter-protokoll.

Man kan jo håpe:)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
erling t endresen

Har fått opplyst at han var ugift skomaker med bopel Strandgaten 29 og døde av skarlagensfeber 21.06.1909 i Bergen, men gravlagt 25.06.1909 i Egersund etter å ha blitt hitsendt. Finner imidlertid ikke hans dødsfall ført i det scannede skiftematerialet verken i Egersund hvor mor og søsken bodde, eller i Bergen. Rart? Skulle vel stå i lensmannens dødsfallsprotokoll?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.