Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Jostein Riseth

Nils Eidsøren Tingvold

Recommended Posts

Jostein Riseth

Jeg finner i Frostaboka Bind x side 588: Johan Andreas Nilsen f.1805 i Eidsøra i Nesset. Far er Nils Eidsøren Tingvold. Er det noen som vet noe om Nils Eidsøren og hans familie , eventuelt forfedre ?

 

Mvh Jostein

Share this post


Link to post
Share on other sites
Knut Sæther

Hei!

 

Johan Andreas, foreldra hans og tre søsken er omtala under Eidsøra (Gjestgjevarplassen) i Gards- og ættesoge for Nesset bind 4 s. 125. Det står at han vart gift med enkja Anna Hansdotter Hogstad i Frosta, og det blir vist til bygdeboka for Frosta.

 

Faren hans var Nils Eriksson Flatvad f. 1768, som truleg stamma frå Sunndalen. I Sunndalsboka bind 2 s. 254 under Flatvad bruk nr. 5 finn vi iallfall ein Nils Eriksson som var fødd dette året. Ved hjelp av dette bindet, samt bind 3 og 4 av det same bygdebokverket, er det muleg å følgje slekta hans vidare bakover.

 

Om Marit Kristoffersdotter blir det opplyst i bygdeboka for Nesset at ho var f. ca. 1757, og at ho visstnok hadde vore gift ein gong tidlegare.

 

Elles står det om Nils Eriksson at familien hadde vore i Trondheim før dei kom til Eidsøra, og at Nils i FT 1801 er omtala som ”arbeidsmand og brandsvend. Her er familien i folketeljinga:

 

http://www.digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=7&filnamn=f18011601&gardpostnr=913&personpostnr=7168&merk=7168#ovre

 

Helsing Knut.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jostein Riseth

Hei!

 

Tusen takk Knut for opplysningene ! Jeg har vært bortreist i dag , så jeg har ikke fått sjekket om det var noe svar før nå. Nok en gang , hjertelig takk.

 

Jostein

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.