Jump to content
Arkivverket

Manglende Fødested og Bosted i kirkebøker fra Bergen


Kari Larsen

Recommended Posts

Kari Larsen

Jeg søker på Borghild Olsen, bosted Bergen, men får bare treff i Folketellingen 1910. Så søker jeg Borghild Olsen (uten bosted) og får 15 sider med treff. På siste side (og andre) er det mange treff på kirkebøker i Bergen, der fødested og bosted mangler. Dessuten står det at kilden er f.eks. Domkirken prestegjeld o.l.

Link to post
Share on other sites
Tone Merete Bruvik

I registreringene av kirkebøkene er det variasjon i hva som er tatt med av opplysninger. Ofte er ikke bosted tatt med der, og da kommer de ikke med i søket heller. Men men vet jo hvor kirkelig handling skjer, og det skal vi etterhvert få integrert i søket slik at kan kan si at man bare vil søke etter personer i et område.

Link to post
Share on other sites
Kari Larsen

Jeg ser av nevnte side: http://beta.digitalarkivet.arkivverket.no/sok/person_avansert?kildekategori=&fornavn=Borghild&etternavn=Olsen&kjonn=&fodselsaar=&fodselsdato=&fodested=&bosted=&jobb=&page=15

at dette gjelder nyere kirkebøker i Bergen og Trondheim. Problemet er at det ikke er oppgitt Bergen noe sted, slik at man da ikke kan søke på Bergen! Det gjelder bl.a. følgende numre: 1301M14, 1301M1, 1308M8. I kilden ser det ut som om sognet er oppgitt som prestegjeld? På andre poster står det både prestegjeld og sogn, men ikke for disse.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.