Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Rune Thorstensen

Ingeborg Oline Ingebrigtsdtr. f. 1879 Bjørndal, Askøy. Skjebne etter 1910?

Recommended Posts

Rune Thorstensen

Ingeborg Oline ble født i Bjørndalen 13.07.1879 som datter av Ingebrigt Knutsen 1838 - 1910 og Oline Karine Johnsdtr. 1844 - 1912. I 1900 finner jeg henne som fattig på gården Skiftesvik i Askøy Pr. gjeld hvor hun hjelper litt til i huset.

Og jeg er rimelig sikker på at det er samme jenta jeg finner der også i 1910, nå med delvis fattigstøtte fra det offentlige. Her er rett nok fødselsdatoet i uttakt med den rette datoen med ca 1 år. Men jeg er som sagt rimelig siker på at det er rett jente.

 

Men hvor har hun gjort av seg etter 1910.? Jeg finner henne ikke i databasen over døde i Askøy, Laksevåg eller Bergen. Jeg finner henne heller ikke gift og ikke blant emigrantene. Flere i familien dro over dammen. Så her trenger jeg hjelp fra noen med skarpere øyne og større oppfinnsomhet enn meg selv.

 

http://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01036692001903

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rune Thorstensen

Hei Ann-Mary og takk for innspillet ditt. I følge kirkeboka så het faren Ingebrigt Larsen og hun var fra Strusshavn. Da er det vel neppe henne er jeg redd for.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rune Thorstensen

Jeg løfter denne opp igjen før den forsvinner over på side 2. Hvor gjemmer Ingeborg Oline seg i kildene etter 1910. I 1912 er begge foreldrene døde og det sto heller smått til med Ingeborg. Allerede i 1900 beskrives hun som fattig og i 1910 får hun delvis fattig støtte. Jeg har trålet de databasene for Askøy som er tilgjengelige, uten at jeg klarer å oppdage henne. Hun er den siste i denne familiegrenen som jeg ikke har klart å finne ut av.

Flere andre familiemedlemmer emigrerte til Amerika da de tilhørte mormonersamfunnet. Men jeg klarer ikke å finne henne blant emigrantene heller.

 

Så da gjør jeg et siste forsøk på å få klarhet i skjebnen til Ingeborg Oline Ingebrigtsdtr. Sist kjente oppholdsted var Skiftevik på Askøy i 1910.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.