Gå til innhold
Arkivverket
Rune Thorstensen

Ingeborg Oline Ingebrigtsdtr. f. 1879 Bjørndal, Askøy. Skjebne etter 1910?

Recommended Posts

Rune Thorstensen

Ingeborg Oline ble født i Bjørndalen 13.07.1879 som datter av Ingebrigt Knutsen 1838 - 1910 og Oline Karine Johnsdtr. 1844 - 1912. I 1900 finner jeg henne som fattig på gården Skiftesvik i Askøy Pr. gjeld hvor hun hjelper litt til i huset.

Og jeg er rimelig sikker på at det er samme jenta jeg finner der også i 1910, nå med delvis fattigstøtte fra det offentlige. Her er rett nok fødselsdatoet i uttakt med den rette datoen med ca 1 år. Men jeg er som sagt rimelig siker på at det er rett jente.

 

Men hvor har hun gjort av seg etter 1910.? Jeg finner henne ikke i databasen over døde i Askøy, Laksevåg eller Bergen. Jeg finner henne heller ikke gift og ikke blant emigrantene. Flere i familien dro over dammen. Så her trenger jeg hjelp fra noen med skarpere øyne og større oppfinnsomhet enn meg selv.

 

http://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01036692001903

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Rune Thorstensen

Hei Ann-Mary og takk for innspillet ditt. I følge kirkeboka så het faren Ingebrigt Larsen og hun var fra Strusshavn. Da er det vel neppe henne er jeg redd for.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Rune Thorstensen

Jeg løfter denne opp igjen før den forsvinner over på side 2. Hvor gjemmer Ingeborg Oline seg i kildene etter 1910. I 1912 er begge foreldrene døde og det sto heller smått til med Ingeborg. Allerede i 1900 beskrives hun som fattig og i 1910 får hun delvis fattig støtte. Jeg har trålet de databasene for Askøy som er tilgjengelige, uten at jeg klarer å oppdage henne. Hun er den siste i denne familiegrenen som jeg ikke har klart å finne ut av.

Flere andre familiemedlemmer emigrerte til Amerika da de tilhørte mormonersamfunnet. Men jeg klarer ikke å finne henne blant emigrantene heller.

 

Så da gjør jeg et siste forsøk på å få klarhet i skjebnen til Ingeborg Oline Ingebrigtsdtr. Sist kjente oppholdsted var Skiftevik på Askøy i 1910.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.