Gå til innhold
Arkivverket
Tore S. Falch

Henvendelser på Forumet direkte til det enkelte arkiv - evaluering

Recommended Posts

Tore S. Falch

Siden høsten 2011 har det vært mulig på Digitalarkivets forumsider å rette spørsmål og henvendelser direkte til alle enkeltarkiver/-institusjoner innen Arkivverket, og hvert arkiv har hatt sin forumdel. Det har vært stor forskjell på svarprosent, svarkvalitet og svarvillighet mellom de forskjellige arkivene.

 

Selv mener jeg dette er en glimrende måte for publikum å henvende seg til arkivene på - for mange er terskelen høy og nesten uoverkommelig for å sende en epost, for ikke å si et brev, til et av arkivene, og ikke minst for dem burde dette en være en fin tjeneste.

 

Dette har vært en prøveordning, og ordningen skal evalueres av Arkivverket i løpet av forsommeren.

 

I denne tråden (lenke) under "Andre spørsmål til Digitalarkivet" oppfordrer Yngve Nedrebø brukerne til å fremkomme med synspunkter på denne tjenesten:

 

"Et annet interessant spørsmål er naturligvis hvilke forventninger og krav brukerne har. Det er kommet en del klare meldinger fra brukerne i løpet av de siste 8 månedene. Dersom flere har behov for å komme med synspunkter på verdien av en slik tjeneste eller vil gi uttrykk for hva man ønsker, vil de nærmeste 2-3 ukene være gunstig tidspunkt, siden det midt i juni rimeligvis vil bli truffet bestemmelse om hvordan dette skal være i fortsettelsen."

 

For det tilfellet at endel av forumets lesere ikke følger så nøye med i trådene under "Spør Digitalarkivet"-delen av forumet, bringer jeg derfor Nedrebøs oppfordring videre her. Det er vel mest formålstjenlig at man meddeler sine eventuelle synspunkter i tråden som allerede eksisterer under "Andre spørsmål til Digitalarkivet" (se lenken to avsnitt ovenfor).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.