Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Svein Arnolf Bjørndal

Hvem var Mikkel Nilsen som Birgitte, fogden Christen Lagessøns datterdatter var gift med?

Recommended Posts

Svein Arnolf Bjørndal

Christen Lagessønn på Kjølstad i Modum (d. 1660), tidligere fogd på Ringerike, hadde bl.a. en datter Ide. Det var skifte etter henne på Kjølstad i Modum 28/2 1678. Hun var da gift med Lars Christensen, men var tidligere gift med Nils Sørensen (skifte 17/1 1668). I dette ekteskapet hadde hun bl.a. en datter Birgitte, som i 1678 var "myndig", men ugift.

 

I 1682 var det så skifte etter stefaren Lars Christensen Kjølstad, og da er det oppgitt at Birgitte var gift med Mikkel Nilsen. Bosted ikke oppgitt.

 

I 1684 var det en sak på tinget i Norderhov, der Birgitte og søsknene hennes ble stevnet. Broren Søren bodde i Hokksund og Christen, Jens, Karen og Birgitte bodde i Eiker og Modum.

 

Jeg har sett på skifteregistrene på Buskerud slektshistorielags sider, men kan ikke se at det finnes noe skifte etter noen Mikkel Nilsen eller Birgitte/Berthe Nilsdatter der. Men det er jo ikke sikkert at noe skifte er bevart.

 

Vet noen hvor dette paret kan ha bodd hen?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Svein Arnolf Bjørndal

Mikkel Nilsen Huseby i Lier (d. 1635), fogd og toller, hadde en sønnesønn Mikkel Nilsen Thune, sønn av sogneprest i Tune Nils Mikkelsen. Vet noen hvor denne Mikkel Nilsen Thune holdt hus? Han eide i hvert fall jordegods i Lier i 1662.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Svein Arnolf Bjørndal

Mikkel Nilsen Thune var sogneprest i Tune og Eidanger og døde så tidlig som i 1672, så han kan strykes.

 

Edit: Nja, han døde neppe så tidlig. Noen har tydeligvis(?) blandet han sammen med faren. I hvert fall sees Mikkel Nilsen Thune å være sogneprest i Holla i Telemark 1668-1683. Om han da døde eller ble prest et annet sted, vet jeg ikke. http://old.genealogi...ti_gjerpen.html

 

Edit2: Mikkel Nilsen Thunes hustru het Dorethe Christensdtr. Heide, så da vet vi det. De lot utferdige en gravplate i 1672, så derfra stammer kanskje det som noen trodde var prestens dødsår http://www.flickr.com/photos/evillyndee/3041535072/

Share this post


Link to post
Share on other sites
Svein Arnolf Bjørndal

Det kan synes som om den Mikkel Nilsen, som var gift med Birgitte Nilsdatter, kan ha vært identisk med den Mikkel Nilsen som var underfogd på Bragernes senest 21/3 1699.

 

Det fantes en Mikkel Nilsen på Strømsø i 1665, f. ca. 1651 og sønn av strandsitteren Nils Windulfsen, 50 år, som hadde eget hus. Kan dette ha vært den samme? http://arkivverket.no/URN:db_read/ft/35505/158/

Share this post


Link to post
Share on other sites
Svein Arnolf Bjørndal

Mikkel Nilsen er ellers nevnt flere ganger i Modum og også noen ganger i Sigdal mellom 1682 og 1699, men det har aldri vært nevnt bosted, og heller intet yrke.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.