Gå til innhold
Arkivverket
Svein Arnolf Bjørndal

Hvem var Mikkel Nilsen som Birgitte, fogden Christen Lagessøns datterdatter var gift med?

Recommended Posts

Svein Arnolf Bjørndal

Christen Lagessønn på Kjølstad i Modum (d. 1660), tidligere fogd på Ringerike, hadde bl.a. en datter Ide. Det var skifte etter henne på Kjølstad i Modum 28/2 1678. Hun var da gift med Lars Christensen, men var tidligere gift med Nils Sørensen (skifte 17/1 1668). I dette ekteskapet hadde hun bl.a. en datter Birgitte, som i 1678 var "myndig", men ugift.

 

I 1682 var det så skifte etter stefaren Lars Christensen Kjølstad, og da er det oppgitt at Birgitte var gift med Mikkel Nilsen. Bosted ikke oppgitt.

 

I 1684 var det en sak på tinget i Norderhov, der Birgitte og søsknene hennes ble stevnet. Broren Søren bodde i Hokksund og Christen, Jens, Karen og Birgitte bodde i Eiker og Modum.

 

Jeg har sett på skifteregistrene på Buskerud slektshistorielags sider, men kan ikke se at det finnes noe skifte etter noen Mikkel Nilsen eller Birgitte/Berthe Nilsdatter der. Men det er jo ikke sikkert at noe skifte er bevart.

 

Vet noen hvor dette paret kan ha bodd hen?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Svein Arnolf Bjørndal

Mikkel Nilsen Huseby i Lier (d. 1635), fogd og toller, hadde en sønnesønn Mikkel Nilsen Thune, sønn av sogneprest i Tune Nils Mikkelsen. Vet noen hvor denne Mikkel Nilsen Thune holdt hus? Han eide i hvert fall jordegods i Lier i 1662.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Svein Arnolf Bjørndal

Mikkel Nilsen Thune var sogneprest i Tune og Eidanger og døde så tidlig som i 1672, så han kan strykes.

 

Edit: Nja, han døde neppe så tidlig. Noen har tydeligvis(?) blandet han sammen med faren. I hvert fall sees Mikkel Nilsen Thune å være sogneprest i Holla i Telemark 1668-1683. Om han da døde eller ble prest et annet sted, vet jeg ikke. http://old.genealogi...ti_gjerpen.html

 

Edit2: Mikkel Nilsen Thunes hustru het Dorethe Christensdtr. Heide, så da vet vi det. De lot utferdige en gravplate i 1672, så derfra stammer kanskje det som noen trodde var prestens dødsår http://www.flickr.com/photos/evillyndee/3041535072/

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Svein Arnolf Bjørndal

Det kan synes som om den Mikkel Nilsen, som var gift med Birgitte Nilsdatter, kan ha vært identisk med den Mikkel Nilsen som var underfogd på Bragernes senest 21/3 1699.

 

Det fantes en Mikkel Nilsen på Strømsø i 1665, f. ca. 1651 og sønn av strandsitteren Nils Windulfsen, 50 år, som hadde eget hus. Kan dette ha vært den samme? http://arkivverket.no/URN:db_read/ft/35505/158/

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Svein Arnolf Bjørndal

Mikkel Nilsen er ellers nevnt flere ganger i Modum og også noen ganger i Sigdal mellom 1682 og 1699, men det har aldri vært nevnt bosted, og heller intet yrke.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.