Gå til innhold
Arkivverket

Slektprogram


Chris Tony Johansen
 Del

Recommended Posts

Jeg har bare et enkelt spørsmål. Jeg har ikke holdt på med dette så veldig lenge. og er en av de som har blitt dratt inn i geni.com

 

Men når jeg kommer i kontakt med andre slektforskere så for jeg inntrykk av at de bruker også et program som de har kjøpt og innstaler på pc.

 

Og jeg har funnet ut at det er mange sånn programmer som du kan bruke, men hva er best

 

Så da er spørsmåle mitt:

 

Hvilket program bør man sattse på vis man skal kjøpe et sånn program.

 

Tony

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja det er litt som med biler, alle mener att det man bruker/kjører er best :) . En del koster mye, andre mindre, men alle som er seriøse sier , prøv selv. På DIS Norges hjemmeside for slektsprogram http://www.disnorge....ktsprogram.html. Finner du en del informasjon. Om du titter på DIS Slektsforum http://www.disnorge....orum.php?f=2106 finner du en god del diskusjon om vad som er best.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spørsmålet "hvilket slektsprogram" har blitt stilt mange ganger før, og hvis du søker i temaene vil du finne mange gode forslag. Selv bruker jeg flere slektsprogrammer. Hovedprogrammet mitt er The Master Genealogist. Men dette programmet er bygd på ett utdøende system (FoxPro), og støtter ikke Unicode, så jeg er selv litt usikker på fremtiden til programmet. Men akkurat nå er det et veldig bra program. Jeg bruker også GRAMPS; mest fordi jeg bruker Linux ganske mye. Til sist bruker jeg webtrees (ett web-basert slektsprogram) i det tilfellene der jeg må samarbeide med andre personer. Disse tre fungerer for meg; men det er ikke sikkert at det som fungerer for meg; også er tilstrekkelig for deg.

 

I bunn og grunn koker det nok ned til en smakssak, og det er nok ikke dumt og prøve flere slektsprogrammer. Mange programmer er enten gratis, eller tillater nedlasting av en gratis prøveversjon.

 

En liste over slektsprogrammer kan finnes her: http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_genealogy_software (på engelsk)

 

Og web-baserte programmer: http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_web-based_genealogy_software (på engelsk)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har brukt gratis versjonen av Legacy. Den fåes på norsk, og inneholder det nødvendige.

 

Anbefaler deg å gjøre som Ken skriver, last ned flere program, og prøve ut. Noen har litt høyere brukerterskel, men kan være flotte program å bruke når man blir litt kjent.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som de andre sier, så er det fordeler og ulemper ved de forskjellige. Bruker selv TMG og Legacy.

 

Vurderer også å bruke "Din slekt" som jeg kan bruke til å holde slekta informert. Er det noen som har erfaringer med dette?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.