Gå til innhold
Arkivverket

Mandal - Wilhelm Meyer, 1822


Odd Chr. Hauge
 Del

Recommended Posts

I kirkeboken for Halse 1822, finner jeg dåpsregistreringen til min tipp2-oldemor, Wilhelmine Meyer (uekte). Håndskriften er noe vanskelig å tyde for meg, men jeg ser Gismerøya og at faren Wilhelm Meyer/Meier/Mejer er en gift mann fra Hamburg. Kan det finnes det noe informasjon om Wilhelm i arkivet i Kristiansand? Har arkivet f.eks. noe informasjon om det store verftet på Gismerøy i Mandal?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Det kan godt finnes opplysninger om Wilhelm Meyer i forskjellige arkiver her i huset, særlig hvis han bodde mange år i Halse. Kanskje det finnes skifte etter ham, kanskje han er nevnt i skattelister, kanskje han eide fast eiendom og nevnes i pantebøker osv. Vi kjenner dessverre ikke til noen konkret kilde der vi vet at han er omtalt. For øvrig har vi ikke noe eget (privat)arkiv etter Gismerøy verft, men det kan godt finnes opplysninger om verftet i forskjellige arkiver her i huset.

 

Vi beklager sterkt den lange ventetiden. Det skyldes at vi ikke fikk automatisk varsel om nye innlegg i sommer. Dette er nå rettet på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei - det var ingen grunn til å beklage, men spennende å høre om mulighetene. Jeg vil tro at siden Wilhelm var gift med en annen og antagelig tysker, så var han kanskje bare i land i Norge for en liten periode mens skipet ble vedlikeholdt. Det er kanskje enklere å finne informasjon om mor i dette tilfellet. Takk likevel for tilbakemeldingen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.