Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Berit Knudsen

Perm. sidelenke til skifteprotokoll virker ikke.

Recommended Posts

Berit Knudsen

Salten sorenskriveri, skifteprotokoll 3A 11, 1766-67 virker ikke. http://arkivverket.n..._read/24943/70/ (det er slik den ser ut)

 

I det skannede materialet har dere alltid markert (blått) perm. bildelenke, men den er "håpløs" å bruke.

Perm. sidelenke er mye mere brukervennlig. Foruten at den inneholder opplysninger om hva/hvor den gjelder er et stort pluss, og ikke minst så kan man bla i den.

 

Er det mulig for dere å markere sidelenka i stedenfor bildelenka?

Det vil også gjøre det så mye enklere for brukerne å kopiere lenka.

 

Redigert: Ser at lenka nå plutselig virker her etter jeg la inn temaet, men den virker fremdeles ikke på Brukerforumet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kristian Hunskaar (Arkivverket)

Salten sorenskriveri, skifteprotokoll 3A 11, 1766-67 virker ikke. http://arkivverket.n..._read/24943/70/ (det er slik den ser ut)

 

I det skannede materialet har dere alltid markert (blått) perm. bildelenke, men den er "håpløs" å bruke.

Perm. sidelenke er mye mere brukervennlig. Foruten at den inneholder opplysninger om hva/hvor den gjelder er et stort pluss, og ikke minst så kan man bla i den.

 

Er det mulig for dere å markere sidelenka i stedenfor bildelenka?

Det vil også gjøre det så mye enklere for brukerne å kopiere lenka.

 

Redigert: Ser at lenka nå plutselig virker her etter jeg la inn temaet, men den virker fremdeles ikke på Brukerforumet.

 

Lenka - eller rettere sagt URLen/adressen - i brukerforumet er riktig, den. Det som gjør URLen klikkbar - at den blir ei faktisk lenke - er at forumprogramvaren forstår at det er en URL. Vanligvis forstår forumprogramvaren at tekststrenger som begynner med http:// er lenker, slik som i ditt innlegg her. Hvorfor forumprogramvaren ikke forstår det i innlegget ditt i brukerforumet, har jeg ingen forklaring på.

 

Til spørsmålet om sidelenka kan gjøres klikkbar: Jeg vet ikke og skal be en av programmerne om å svare på spørsmålet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anne-Lise Hansen

Det gjelder ikke bare sidelenker til skiftemateriale, men også de permanente sidelenkene til skannede kirkebøker. Det har i allfall vært sånn siden i går, 17. juni. I går kunne en omgå dette ved å legge sidelenken midlertidig på en tekstbehandler før en la den inn, men i dag får jeg ikke til dette.

 

Her er noen tråder hvor dette kommer til uttrykk:

 

http://forum.arkivverket.no/topic/178362-krog-og-krog-og-krog-eg-har-gaatt-meg-fullstendig-skorfast-og-treng-hjelp/page__st__20#entry1521130

http://forum.arkivverket.no/topic/178444-tyding-av-anmerking-v-daap-i-grue-hedmark/#entry1521021

http://forum.arkivverket.no/topic/178446-hvor-ble-det-av-oline-eriksdatter-foedt-1854-i-vaaler-og-hennes-barn/#entry1521030

http://forum.arkivverket.no/topic/175546-oldefar-christian-steffensen-haarberg-f-1857-hasselvika/#entry1497113

 

En kan sikkert finne flere eksempler.

 

Er det tilstrekkelig at melding om dette er gitt her, eller bør det også gis melding under Tekniske tilbakemeldinger?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kristian Hunskaar (Arkivverket)

Det gjelder ikke bare sidelenker til skiftemateriale, men også de permanente sidelenkene til skannede kirkebøker. Det har i allfall vært sånn siden i går, 17. juni. I går kunne en omgå dette ved å legge sidelenken midlertidig på en tekstbehandler før en la den inn, men i dag får jeg ikke til dette.

 

[...]

 

Er det tilstrekkelig at melding om dette er gitt her, eller bør det også gis melding under Tekniske tilbakemeldinger?

 

At URLer ikke blir klikkbare når de limes inn i et foruminnlegg, har i alle fall ingenting med tjenestene for skanna materiale å gjøre. Det må eventuelt være noe galt med forumprogramvaren (uten at jeg er i stand til å peke på hva det skulle være), og da ville jeg benyttet forumet for andre spørsmål til Digitalarkivet.

 

Test: http://www.arkivverk...ny&idx_side=-17

 

Resultat av test: Det kan i alle fall ikke være noen generell feil.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anne-Lise Hansen

Om en kopierer de to øverste linjene i Bildeinformasjonen, (eller alle tre), så er ikke sidelenken noen lenke når det blir lagt inn i et innlegg.

 

Jeg prøver også: Vestfold fylke, Hedrum, Ministerialbok nr. 1 (1751-1785), Kronologisk liste 1754, side 14.

Permanent sidelenke: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=8234&idx_id=8234&uid=ny&idx_side=-17 <-ingen lenke

Permanent bildelenke: http://www.arkivverk...70427630418.jpg

 

Kopi av bare sidelenken: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=8234&idx_id=8234&uid=ny&idx_side=-17

 

Forøvrig kan jeg lage et innlegg under Andre spørsmål eller kanskje Teknisk tilbakemelding (?) om dette.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kristian Hunskaar (Arkivverket)

Kildeinformasjon: Vestfold fylke, Hedrum, Ministerialbok nr. 1 (1751-1785), Kronologisk liste 1754, side 14.

Permanent sidelenke: http://www.arkivverk...ny&idx_side=-17

Permanent bildelenke: http://www.arkivverk...70427630418.jpg

 

Nå kopierte jeg det hele og limte inn, og det ble klikkbare lenker på begge linjer. Jeg vet ikke hva vi gjør forskjellig. Men som sagt: Dette har noe å gjøre med hva teksteditoren i dette forumet oppfatter som URLer.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anne-Lise Hansen

Må en altså ta med ordrt 'Kildeinformasjon' for å få den til å virke, da? Jeg pleier å kopiere fra og med navnet på kirkeboken.

 

Kildeinformasjon: Vestfold fylke, Hedrum, Ministerialbok nr. 1 (1751-1785), Kronologisk liste 1754, side 14.

Permanent sidelenke: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=8234&idx_id=8234&uid=ny&idx_side=-17

 

alle tre:

 

Kildeinformasjon: Vestfold fylke, Hedrum, Ministerialbok nr. 1 (1751-1785), Kronologisk liste 1754, side 14.

Permanent sidelenke: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=8234&idx_id=8234&uid=ny&idx_side=-17

Permanent bildelenke: http://www.arkivverk...70427630418.jpg

 

 

Nei - den blir ikke en lenke.

 

Mellomplasserer på Wordpad før innlegging:

 

Kildeinformasjon: Vestfold fylke, Hedrum, Ministerialbok nr. 1 (1751-1785), Kronologisk liste 1754, side 14.

Permanent sidelenke: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=8234&idx_id=8234&uid=ny&idx_side=-17

Permanent bildelenke: http://www.arkivverk...70427630418.jpg

 

(Så du hadde svart over.)

 

(Teksteditoren har ikke vært 'seg selv' siden oppdateringen. Den sender fremdeles rare e-poster med melding om nytt innlegg, hvor æ,ø og å ikke virker. Håper det ordnes snart.)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kristian Hunskaar (Arkivverket)

Må en altså ta med ordrt 'Kildeinformasjon' for å få den til å virke, da? Jeg pleier å kopiere fra og med navnet på kirkeboken.

 

Nei, det er irrelevant. En teksteditor som denne, vil normalt oppfatte at en tekststreng som begynner med http:// er en URL, og URLen vil da bli klikkbar.

 

Hvordan fikk du det til?

 

 

Kildeinformasjon: Vestfold fylke, Hedrum, Ministerialbok nr. 1 (1751-1785), Kronologisk liste 1754, side 14.

Permanent sidelenke: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=8234&idx_id=8234&uid=ny&idx_side=-17

Permanent bildelenke: http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20070427630418.jpg

 

Jeg kan ikke beskrive det som annet enn normal klipp-og-lim. Jeg vet ikke hva vi gjør forskjellig.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anne-Lise Hansen

Nei, si det. :rolleyes: (Jeg merker og bruker ctrl + c og ctrl + v.)

 

Skal spørsmålet til forumet for Teknisk tilbakemelding?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kristian Hunskaar (Arkivverket)

En teksteditor som denne, vil normalt oppfatte at en tekststreng som begynner med http:// er en URL, og URLen vil da bli klikkbar.

 

Jeg har prøvd å kikke på kildekoden (høyreklikk på sida og velg "kildekode" i menyen som kommer opp). I de tilfellene der det ikke blir klikkbare lenker, inneholder kildekoden  , som er en kode for non-breaking space. Hvorfor denne koden dukker opp i noen tilfeller, forstår forhåpentligvis andre bedre enn meg, men jeg forstår i alle fall virkningen. Når   blir stående direkte foran http://, som i  http://, oppfatter ikke teksteditoren at det er en URL til stede.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anne-Lise Hansen

Det høres ut som du har funnet årsaken. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.