Gå til innhold
Arkivverket

Henrik Peter Nikolaus Pettersen (Alstrup)


Randi K. Strand
 Del

Recommended Posts

Er det noen som kan hjelpe meg å finne ut hvor det ble av fyrvoktersønnen Henrik Peter Nikolaus Pettersen? Han ble født i Ålesund i 1891. I kirkeboken er senere påført at han har fått rett til å bruke Alstrup som slektsnavn:

 

 

http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=5720&idx_id=5720&uid=ny&idx_side=-124

 

Foreldrene, Johan Laurits Pettersen og Nikoline Josefine Michelsen, bodde på Bjørnsund i 1910. Henrik bodde da sammen med foreldrene. Faren var fyrvokter ved Bjørnsund fyr.

 

Foreldrene og søstrene hans er alle gravlagte i Oslo.

 

Skulle gjerne visst hvor det ble av Henrik og om han eventuelt ble gift. Håper noen kan hjelpe.

 

Vennlig hilsen

Randi K. Strand

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Følgende er å lese i Aftenposten av 9-3-1936:

 

Det er nu 11 dager siden dampskibet "Lysaker III" gikk fra Rekefjord ved Egersund med en malmlast som skulde til Rotterdam. Siden har man intet hørt om båten til tross for at alle fartøier på ruten har været varslet om å holde utkikk efter den eller efter eventuelle vrakrester.

 

Reisen fra Rekefjord til Rotterdam tar vanligvis to til fire dager. Det har i den siste tid været styggevær i Nordsjøen, men rederiet oplyser at "Lysaker III" før har gjort turen under langt dårligere værforhold på normal tid. Den har ikke radiosender ombord, og selvfølgelig kan man ikke se bort fra den mulighet at den driver omkring uten å kunne varsle sin posisjon, men sannsynligvis er det ikke.

 

Et eller flere av de mange skib på ruten burde isåfall ha observert den. Med sine to hvite master, sin gule skorstein og det sorte skrog er den 1800 tonn store båt kjennelig over store avstander.

 

Den var ved avgangen fra Rekefjord ikke særlig tungt lastet, da den ikke hadde fått så meget malm ombord som ønsket.

 

"Lysaker III" blev bygget i England i 1924. Det var den samme båt, som for et par år siden vakte opsikt verden over, da den førte en kullast fra Gdynia til London, hvor man forsøkte å hindre den i å losse, og hvor affæren gav anledning til en parlamentsdebatt.

 

Skibsreder Ludvig Lorentzen, Lysaker, oplyser på henvendelse, at båtens besetning ifølge rederiets mannskapsliste består av følgende 17 mann:

 

Jeg tar bare med annenstyrmann Henrik Alstrup, f. 1. juli 1891, visstnok hjemmehørende i Molde. Man vet ikke om han er gift eller ugift.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk, dette var til stor hjelp. Har søkt litt rundt på nettet og fant da at Lysaker III aldri ble funnet. Hele besetningen på 17 mann omkom. Et dansk skip fant en livbåt. Via annet hold har jeg fått rede på at Henrik var gift med Borghild Rolland f. 1897 på Valestrandsfossen i Hamre, Hordaland.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.