Gå til innhold
Arkivverket

Oppslag i Bygdebok for Kinn, Ausevik før 1801.


Rune Thorstensen
 Del

Recommended Posts

Dersom noen har den gamle bygdeboka for Kinn før 1801 for hånden, så kunne jeg ha trengt hjelp til et oppslag på gården Ausevik/Ousevik. Det gjelder familien Ole Ivarson ca 1649-1703 og Helge Olsdtr.d.1737. Jeg er interessert i alt som er av opplysninger rundt denne familien, men ikke minst om det står noe utfyllende informasjon om sønnen Anders som var født rundt 1680 (20 år i 1701)

 

Her er 1701 tellingen:http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=8&filnamn=1701nba&gardpostnr=5057&merk=5057#ovre

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hjertelig takk Johan Arthur for vedlegget av siden i bygdeboka om denne familien. Jeg prøver nemlig å få fastslått om det var sønnen Anders Olsson Ausevika som ble gift med Mette Anhonisdtr. fra Ytre Davik. Et par med disse navnene må ha levd noen år på Ytrehus i Bremanger hvor Anders Olsson dør 163, 84 år gammel og Mette Anthonisdtr. 1767, også 84 år gammel. Men dessverre er de ikke nevnt på Ytrehus, og skifteprotokollen for Sunnfjord må ha et hull akkurat i denne perioden. Jeg har heller ikke vært istand til å finne noen vielse mellom Anders og Mette eller noen barnedåper. Trolig hadde de barna Susanne f ca 1721 og Maria f ca 1732.

 

Montro om det var enka Helge Olsdtr. som ble gift på Ausevik i 1707 eller en annen kvinne med samme navn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.