Gå til innhold
Arkivverket

Amund Johannesen på østre Stolpestad-eie i Ringsaker


Thor Wold
 Del

Recommended Posts

Amund Johannesen på østre Stolpestad-eie fikk datteren Marie døpt 16 jan 1859 med pige Berte Jensdatter Prøysen (Hjelmstad-eie). Denne Amund finner jeg ingen opplysninger om. I en del sammenhenger finner jeg navnet Amund på Stolpestad, men ikke denne. Han oppgis å være inderst da Marie ble konfirmert og skomaker da Marie giftet seg i 1881.

 

Noen som har opplysningeer om Amund?

 

Berte var datter til skulemester'n som de sa i Ringsaker. Marie var budeie i Veldre i 1875.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan dette være den Amund Johannessen som senere samme år får sønnen Johannes med Gønner Hansdtr begge på Nedre Stolpestad eie http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20070119310090.jpg De gifter seg her http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20070119310337.jpg

1865 finner vi dette paret i Østre Aker på gården Waageby Amund er skomager.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare hyggelig :) God lørdagskveld !

 

Men Else K: Finner du ham som døpt er du enda mer suveren. Presten var sikkert full (ref "I Kanselirådens dager") (Fullest var presten?) da han skrev kjørkjeboka? Han har jo ført inn ei Berte med de samme foreldrene og da er han minst langt utpå på glattisen- Se kirkeboka da Amund ble konfirmert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei denna va lei, ser ut til at dåpsinnførselen her er manglende, var nok notert på en lapp som vart rote bort ! Men han blir iallefall vaccinert her http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20070110650669.jpg foreldra blir viet her http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20070110640825.jpg Ellers hadde dom Maria i 1839 nr 22 http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20070110650252.jpg, og ser vi på fam i ft 1865 under Rønningsveen hadde dom også Johanne 23 år,Johan 19,Ole 16,Anton 12 og Johannes 9. Når var denne Berte født?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Berte var altså født samme dag som Amund ja http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20070512970280.jpg Står ittno om at det er tvillinger, og denne Berthe ser vi ikke mer til blir ikke vaccinert eller konfirmert finner henne ikke død heller. Så Berte blir da til Amund ! Så spørs det da om foreldra tok feil med hensyn til kjønnet eller om presten har rota !

Det er nok mye mer feil i kirkebøkene enn vi tror!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette blir kanskje å spinne det litt langt men....vi vet jo at i dag fødes ca 15 barn hvert år med så uklart kjønn at de blir definert som tvekjønnet. Hva vet vi egentlig om hvordan dette var for 100-150 år siden? Det ble sikkert født barn med uklart kjønn dengang også .....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt artig da at Anne Mikkelsdtr sin far er Mikkel Oudensen, denne uægte sønnen Ouden Mikkelsen Krogvik fikk med Sissel Olsdtr Nyhuus eie i 1779. Men dette har du jo fra før.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Berte var altså født samme dag som Amund ja http://www.arkivverk...70512970280.jpg Står ittno om at det er tvillinger, og denne Berthe ser vi ikke mer til blir ikke vaccinert eller konfirmert finner henne ikke død heller. Så Berte blir da til Amund ! Så spørs det da om foreldra tok feil med hensyn til kjønnet eller om presten har rota !

Det er nok mye mer feil i kirkebøkene enn vi tror!

 

Else Kari du har tenkt som Ole Kristian og meg. Vi er nok enige, men saken er vanskelig mht dokumentasjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.