Gå til innhold
Arkivverket
Ragnar Knutsson

Gidsken Christense Dorothea

Recommended Posts

Ragnar Knutsson

I det skannede kirkebok-materiale fra Vikna (Nord-Trøndelag) oppgis 1751 Gidsken Christense (Dorothea) Jensdtr. å være trolovet og gift (s.å.) med Daniel Eliassen (1714 - 1772). Iflg. Viknaboka var hun født 1736, men det er nærliggende å anta at det skal være 1726, dvs. at bruden var 25 (ikke 15) på tidspunkt for vielsen. Dersom dette stemmer sammenfaller både den sjeldne navnkombinasjonen (som det var tradisjon for innenfor Skanke-Klingenberg-slekten) og fødselsår med Jens Jo(e)nsen Skankes (1685 - 1766) og Gjertrud Catharina Rasmusdtr. Krags eldste datter, Gidsken Christense Jensdtr. [skanke]. Kan dette evt. bekreftes/avkreftes eller i det minste sannsynliggjøres ytterligere?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Yngve Nedrebø

Finnes det skifte etter Jens Joensen (Skanke), død 1766? Der skulle man kunne få avklart hvem som var arvinger, og dermed finne ut om Gidsken Christense g.m. Daniel Eliassen er med på denne listen.

 

Det står sjelden alder på brud og brudgom i 1700-talls kirkebøkene.

 

Det var få 15-årige bruder på 1700-tallet, men det finnes noen, slik at man ikke uten videre kan utelukke det, selv om det er svært liten sannsynlighet for at det stemmer.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ragnar Knutsson

Takk for svar, men vil arvingens ektemake være registrert i et skiftedokument? Vil ikke utskrift fra kirkebøker for årene 1726-1736 være mer formålstjenlig? Dessverre er det pr. idag noen store "hull" for disse årene i det skannede materialet. Den Gidsken Christense det her er tale om er trolig registrert i folketellingen 1801 som 67-åring, altså f. ca. 1734, men dette er vel ikke nødvendigvis korrekt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.