Gå til innhold
Arkivverket

4 skifter fra Norge


Alice Aaen
 Del

Recommended Posts

Hej

 

Jeg har modtaget 4 skifter fra Norge, kan nogen hjælpe med at oversætte/læse dem, vil jeg blive meget glade,

 

Marte Engebretsdatter synes å være født kort før kirkebøkene starter i 1709 - ca. 1708 om hennes alder ved begravelsen er korrekt angitt. Navnene på hennes foreldre går fram av skiftet etter Engebret Pålsen på Skaret i Hedrum 8. februar 1758. http://www.arkivverk...90102330784.jpg Her angis Marte Engebretsdatter, gift med Nils Sørensen på Klinestad, som Engebret Pålsens datter i første ekteskap med Randi Larsdatter.

 

Engebret Pålsen og Randi Larsdatter hadde tidligere bodd på Klinestad. Dette går fram av skiftet etter Lars Nilsen på Klinestad 18. desember 1701, http://www.arkivverk...81223370271.jpg der det heter at Lars Nilsens enke, Randi Larsdatter, nå var gift med Engebret Pålsen.

 

Randi Larsdatter var fra Nordre Skalleberg i Tjølling, datter av Lars Nilsen og Anne Larsdatter. Dette er dokumentert gjennom skiftet etter Anne Larsdatter på Nordre Skalleberg 24. februar 1710. http://www.arkivverk...81223370499.jpg

 

Engebret Pålsens avstamning lar seg dokumentere gjennom skiftet etter den barnløse slektningen Hans Fransen på Åserum i Hedrum, http://www.arkivverk...90102310205.jpg sluttet 8. oktober 1725. Her heter det at Engebret Pålsen på Klinestad var sønn av Pål Aslaksen, som igjen var sønn av Aslak Pålsen på Eidene på Tjøme. - Andre kilder viser at sistnevnte Aslak var fra Åserum i Hedrum, der eldste kjente medlem av slekten er en Tor (muligens Tor Pålsen), nevnt 1558.

 

Hvis nogen kan hjælpe må de gerne svare på min private mail

eaaaen@gmail.com

 

Venlih hilsen

Alice Aaen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.