Gå til innhold
Arkivverket
Alice Aaen

4 skifter fra Norge

Recommended Posts

Alice Aaen

Hej

 

Jeg har modtaget 4 skifter fra Norge, kan nogen hjælpe med at oversætte/læse dem, vil jeg blive meget glade,

 

Marte Engebretsdatter synes å være født kort før kirkebøkene starter i 1709 - ca. 1708 om hennes alder ved begravelsen er korrekt angitt. Navnene på hennes foreldre går fram av skiftet etter Engebret Pålsen på Skaret i Hedrum 8. februar 1758. http://www.arkivverk...90102330784.jpg Her angis Marte Engebretsdatter, gift med Nils Sørensen på Klinestad, som Engebret Pålsens datter i første ekteskap med Randi Larsdatter.

 

Engebret Pålsen og Randi Larsdatter hadde tidligere bodd på Klinestad. Dette går fram av skiftet etter Lars Nilsen på Klinestad 18. desember 1701, http://www.arkivverk...81223370271.jpg der det heter at Lars Nilsens enke, Randi Larsdatter, nå var gift med Engebret Pålsen.

 

Randi Larsdatter var fra Nordre Skalleberg i Tjølling, datter av Lars Nilsen og Anne Larsdatter. Dette er dokumentert gjennom skiftet etter Anne Larsdatter på Nordre Skalleberg 24. februar 1710. http://www.arkivverk...81223370499.jpg

 

Engebret Pålsens avstamning lar seg dokumentere gjennom skiftet etter den barnløse slektningen Hans Fransen på Åserum i Hedrum, http://www.arkivverk...90102310205.jpg sluttet 8. oktober 1725. Her heter det at Engebret Pålsen på Klinestad var sønn av Pål Aslaksen, som igjen var sønn av Aslak Pålsen på Eidene på Tjøme. - Andre kilder viser at sistnevnte Aslak var fra Åserum i Hedrum, der eldste kjente medlem av slekten er en Tor (muligens Tor Pålsen), nevnt 1558.

 

Hvis nogen kan hjælpe må de gerne svare på min private mail

eaaaen@gmail.com

 

Venlih hilsen

Alice Aaen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.