Gå til innhold
Arkivverket
OskarAa

Ånmoen/Aanmoen og Lundby (Våler, Hedmark)

Recommended Posts

OskarAa

Holder for tiden på med slektsforsning tilknyttet Aanmoen/Ånmoen slekten. Er det noen som er i slekt med denne familien som kan gi meg noen detaljer eller annen info, eller i hele tatt vet noe om familie eller gården som bærer samme navn? Jeg har klart å spore brukerene av Ånmoen gården tilbake til Lundeby i Våler (Hedmark), info om denne gården og dens beboere er også ønsket.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Lars Løberg

Min tippoldefar var Halvor Amundsen Ånmoen, omgangsskolelærer i Åsnes fram til skolereformen. Jeg samlet for en del år tilbake materiale om forfedrene hans. Hva er det du har, og hva lurer du på?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
OskarAa

Halvor Amundsen Ånmoen født i 1818, gift med Johanne Kokkin? Hvis det er denne Halvor så er vi i slekt.

 

Jeg har klart å spore Ånmoen slekten person for person tilbake til Lundeby, også her på Lundeby har jeg person til person tilbake til ca. 1500. Jeg har ikke fordypet meg så mye i mine slektninger på Ånmoen enda, alt av personlig data er av stor betydning. Jeg viste ikke at Halvor var lærer. Når jeg ser i slektstreet mitt har jeg ikke lagt til at Halvor og Johanne fikk noen barn, vet du noe mere om dette? Eventuelt hvilke kilder har du brukt? Jeg har for det meste sett i bygdebøkene for Hof og Våler. Hvis du er interessert kan jeg godt sende på mail det jeg har skrevet så langt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Lars Løberg

Husker jeg ikke feil, hadde Halvor og Johanne ni barn, hvorav seks utvandret til USA. Av de tre som ble igjen i Norge, overtok Arne gården (Kokkin), mens både Emil og Ole (min oldefar) ble lærere. Av de som emigrerte, har særlig Jon etterslekt som er interessert i Norge, og flere av hans olde- og tippoldebarn har vært i Norge de seneste årene.

 

Forfedrene er rimelig greie å finne i kirkebøkene og skifteprotokollene. Da med unntak av Halvors mor, som Hofboka ikke greide å plassere, men hvor skifteprotokollene ga det endelige beviset.

 

Send gjerne det du har, så skal jeg se om jeg kan supplere.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.