Gå til innhold
Arkivverket

Berte Hansdatter f. 1810 Lille Arnestad, Åmot, Hedmark


Arild Kompelien
 Del

Recommended Posts

Ei Berte Hansdatter Gjeslien i Åmot får 1831 et barn, Karen, utenfor ekteskap med Lars Mortensen fra Våler i Solør - http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=9186&idx_id=9186&uid=ny&idx_side=-135

 

De gifter seg i Hof prestegjeld, Hedmark i 1833, par 12 - http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=9162&idx_id=9162&uid=ny&idx_side=-320

 

Spørsmålet er om denne Berte Hansdatter er identisk med den Berte Hansdatter som blir født 3. mars 1810 på Lille Arnestad i Åmot av foreldrene Hans Halvorsen og Berte Pedersdatter. Det som skaper problemer er at hennes far ved vielsen blir oppgitt til å være en Hans PEDERSEN, ikke Hans Halvorsen.

Presten i Hof har hatt litt problemer med Bertes navn. Ved to av barnas konfirmasjon kalles hun henholdsvis - Halvors (som farens patronym?), og Arnes (som Arnestad?, hennes fødested).

 

Berte f. 1810 i Åmot blir konfirmert i Åmot, men jeg har ikke funnet vielse på henne i Åmot 1830-50. Noen som kjenner til familien hennes som kan bekrefte/avkrefte om hun er den samme som blir gift med Lars Mortensen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hans Halvorsen og Berte Pedersdatter fikk barna Peder på Røed, Åmot 1803, Marte på Røed 1806 og tvillingene Berte og Halvor på Lille Arnestad 1810. Ved de to første barnas dåp var foreldrene innerster og ved tvillingenes dåp var de husfolk. Med andre ord eiendomslause, og er vel derfor ikke med i bygdeboka?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.