Gå til innhold
Arkivverket

Lærere ved underoffiserskolen i Bergen


Anett Ytre-Eide
 Del

Recommended Posts

Finnes det noen oversikt over disse? Aktuelt tidsrom er slutten av 1800-tallet. Jeg leter etter to stykker, begge med etternavn Ytre-Eide. Den enes fornavn er Samuel, den andre er jeg usikker på fordi det åpenbart er en feil i den slektsboka jeg har, er heller ikke sikker på om jeg selv har funnet riktig navn. Det kan være Absalon. Begge er brødre og født i Stryn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Samuel var elev ved Artelleribrigadens Underofficersskole i Kristiania i 1875. Men i 1900 tellinga for Bergen finner jeg fire barn og en enke med etternavn Eide, hun er enke etter en farver står det. Alle barna stemmer med det som står i slektsboka mi. Hvis det er riktig familie er det mulig i alle fall Samuel har gått over fra navnet Ytre-Eide til Eide.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har nå funnet Samuels død i kirkeboken (Korskirken), der står han oppført som farver, så det er riktig familie i folketellingen 1900. Det hadde likevel vært interessant å vite om han har jobbet som lærer på underoffiserskolen slik slektsboka mi sier.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har jeg funnet ut mer om Samuels familie. Datteren Anna ble gift Kahrs, og det ser ut som søsteren ble barnepike hos dem. Den andre broren er fortsatt en gåte, da jeg hadde feil navn fra slektsboka. Han jeg fant døpt hette Absalon, men det betyr at det er to brødre ved det navnet. Har ikke funnet at noen av dem døde som barn. Og uansett er det en bror der et sted. I alle fall er det informasjon om barna hans i slektsboka.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.