Gå til innhold
Arkivverket

Ekteskap, Hitra, Sør-Trøndelag


Anett Ytre-Eide
 Del

Recommended Posts

Hvilke "titler" er det ektefolkene i ektepar nr. 56 har? Jeg vet at de har et barn fra før, så da er vel ikke Jensine "pike"? Jeg lurer også på om noen kan svare meg på om disse to er lokale eller tilreisende (ut fra informasjonen som kommer til syne her).

 

http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=6524&idx_id=6524&uid=ny&idx_side=-377

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vielsen,fra klokkerboken.

Kildeinformasjon: Sør-Trøndelag fylke, Fillan i Hitra, Klokkerbok nr. 637C02 (1873-1882), Ekteviede 1874, side 122.

Permanent sidelenke:http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=16155&idx_id=16155&uid=ny&idx_side=-110

Permanent bildelenke: http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20070905620237.jpg

 

Kanskje ditt par i 1875?

Johan Johansen hf g Jordbruger, Fisker, Husmand 1843 Hevne

Jensine Kristoffersdatter Hans Kone g 1848 Fillan H.

Kristine Johansdatter Deres d 1874 Fillan H.

 

http://www.rhd.uit.n...bnr=0044&lnr=00

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det ser slik ut Ann-Mary. Greia er at jeg vet ingen ting om dem. Dette er slik styring jeg driver med når jeg får nære treff på Familyfinder-testen til FamilytreeDNA. Pappa og etterkommeren skal være tremenninger. Det har jeg ikke sett noe tegn til for å si det slik. Jeg har ikke fått noen gedcom av damen (det har hun ikke), men baserer meg på et slektstre som ligger på Ancestry. Håpet var at en av dem skulle ha foreldre som kom lenger sørfra, typ grenseområdene Møre og Romsdal/Sogn og Fjordane.

 

Det forrige treffet jeg fant ut av var en som skulle være fem-menning med pappa, og det var hun. Det hele var veldig greit, Alle forfedrene til dama befant seg på et sted der jeg visste pappa hadde slekt, og plutselig dukket det opp felles forfedre. Denne gangen ser det ut til å være veldig mye vanskeligere... :unsure:

 

Men da de gifta seg var bruda fra Budal. Det var nå det haddevært godt med litt lokalkjennskap.

 

Som det kanskje kommer fram finner vi disse i USA noen år senere. Derfra har jeg oversikten, man hadde håpet at Johan skulle vært fra Vanylven f.eks. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Titlane er forkortingar, og forklaringa får ein delvis ved å bla tilbake til den første sida med ekteskap i denne kyrkjeboka, der vi ser presten har spandert på litt ekstra blekk og forkorta Løsk under ektepar nummer 2.

 

Mitt tips er at Johan er U[ngkarl], G[aa]r[d]m[an]ssønk[arl]. Han var fødd på Sætersætra (!) i grannebygda Hemne på fastlandet, men oppheldt seg i Leirvågan. Vi ser at også faren er ført opp med gardsnamnet Lervog.

 

Jensine var (ugift) P[ige], G[aar]dm[a]ndsd[atte]r, og faren var ved bryllaupet gardbrukar i Budalen på Hitra. Her budde ikkje familien i 1865, derimot i 1875, og i folketeljinga dette året (som ligg ute og er søkbar på Digitalarkivet) er både Jensine (som no var gift og ikkje budde heime) og foreldra oppgjevne å vere fødde på Hitra.

 

Med andre ord ser det ut til at både Johan og Jensine var frå distriktet, men foreldra til Johan sjølvsagt ha kome annansteds ifrå.

 

Hvilke "titler" er det ektefolkene i ektepar nr. 56 har? Jeg vet at de har et barn fra før, så da er vel ikke Jensine "pike"? Jeg lurer også på om noen kan svare meg på om disse to er lokale eller tilreisende (ut fra informasjonen som kommer til syne her).

 

http://www.arkivverk...y&idx_side=-377

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for det Lars. Da er i alle fall foreldrene i distriktet på dette tidspunktet, selv om Johans foreldre ikke virker riktig så forankra som Jensines. Jeg kan i alle fall komme litt lengre bakover hvis jeg vil. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.