Gå til innhold
Arkivverket

Karl Jakobsen, omkom på havet i 1919.


Geir Johnsen
 Del

Recommended Posts

Min oldefar, Karl (Severin) Jakobsen, født 5. juli, 1893, døpt 23. juli i Fjære kirke, Grimstad. Foreldre var Ole Anton Jakobsen (1863) fra Landvik og Mathilde Jakobsen (1864) fra Landvik. I 1916 gitet han seg med Ragnhild Torgersen fra Farsund. Karl var sjømann og omkom på havet i 1919. De bodde trolig i Sarpsborg i 1919. Kan dere finne noe opplysninger om hans død?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi kan ikke finne Karl som innflyttet til Sarpsborg, men Ragnhild med familie er registrert innflyttet dit i oktober 1919 (se vedlegg), hun var vel allerede enke? VI tror det kan være mer å hente i kilder hos Statsarkivet i Kristiansand (mønstringsruller, dødsfallsarkiv i skifterett, kirkebøker).

 

mvh Odd Halvorsen

 

flyttebok.pdf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for svaret, det snevrer trolig inn tidsrommet for når i 1919 Karl omkommer på havet. Får sjekke mere hos Statsarkivet i Kristiansand. Jeg tror og at hun trolig er enke når hun flyttet til Sarpsborg sammen med sin mor og min mormor, Mary.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser i vedlegget, flytteboken, at Ragnhild og Mary flytter fra Glemmen, ved Fredrikstad, til Sarpsborg. Er det mulig og sjekke om Karl, Ragnhild og Mary står oppført som innflyttere/utflyttere til Glemmen i 1918-1919? Vet at Ragnhild hadde en søster som var gift med en Abrahamsen fra Glemmen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flytteprotokoll for Glemmen har vi ikke for disse år (flytteprotokollen i Glemmen lensmannsarkiv gjelder kun Kråkerøy fattigkommune).

 

Vi har tittet raskt i register for hovedrullene for Fredrikstad og Sarpsborg mønstringskretser, uten å finne Karl der. Mønstringsrullene er for lengst skannet inn, men bare litt er foreløpig tilgjengelig på nett. Dødsfallsprotokoller for Glemmen og Sarpsborg har du vel sjekket.

 

Også Riksarkivet kan ha informasjon om forliste sjøfolk.

 

 

Mvh

 

Odd Halvorsen, Statsarkivet i Oslo

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.