Gå til innhold
Arkivverket

Major Johan Altenburg Paus (1833-1895)


Due
 Del

Recommended Posts

Svar på spørsmålet i http://forum.arkivve...52934__hl__paus (ikke mulig å svare i den gamle tråden)

 

Major og krigskommissær i Molde Johan Altenburg Paus (1833-1895) var sønn av prokurator, senere fogd i Østerdalen og Øvre Romerike Henrik Johan Paus (1799-1893, sønn av skipsreder og proprietær Ole Paus og Johanne Plesner) og Sophie Lintrup (f. 1806, datter av amtsfysikus Christian Lintrup og Margrethe Hoelfeldt). Grunnen til at han hadde fornavnet Johan og mellomnavnet Altenburg er at faren Henrik Johan Paus i rundt 10 år av barndommen bodde hos sin onkel og tante Johan Andreas Altenburg og Hedevig f. Paus (farens søster) (som var foreldre til Marichen Altenburg og besteforeldre til Henrik Ibsen), så onkelen Johan Altenburg var som en sosial far for Henrik Johan. Johan Altenburg Paus er altså ikke etterkommer etter familien Altenburg. Det var ganske vanlig å bli oppkalt på denne måten etter slektninger som man ikke direkte nedstammet fra (Henrik Ibsens bror het f.eks. Ole Paus Ibsen).

 

Johan Altenburg Paus var gift i første ekteskap med sin tremenning (via Hoelfeldt) Agnes Tostrup, datter av trelasthandler Christopher Henrik Holfeldt Tostrup, og de var foreldre til godseier, pavelig kammerherre og greve Christopher Tostrup Paus, til Narverød, senere Trystorp og Herresta, som var arving til Tostrup & Mathiesen.

 

På silhuetten under, som eies av Paus-familien på Herresta, er Henrik Johan Paus nr. 2 fra venstre og Marichen Altenburg lengst til høyre, med Hedevig f. Paus og Johan Andreas Altenburg i midten. De andre er medlemmer av slekten Bomhoff, som var slektninger av Johan Andreas Altenburg.

 

Altenburg2.png

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.