Gå til innhold
Arkivverket

Gammel lek - "Bytte ro (krok) i gammel sko"


Oddbjørg Brænd
 Del

Recommended Posts

Da jeg var lita midt på 50-tallet, lekte jeg og min søster en lek som jeg ikke husker "spillereglene" for. Derfor er mitt håp om noen på dette forumet husker de. Det jeg husker er at vi samlet alle skoene vi hadde i en haug midt på gulvet. Så valgte vi hver vår krok (ro). Husker jeg rett var det en som gikk med en sko i hånda fra krok til krok og spurte: Bytte ro i gammel sko? En svarreplikk jeg husker er: Har ingen sko. Så var det noe løping... men så husker jeg ikke noe mer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det du skildrar minner meg om noko vi kalte "stele griser" - men ikkje heilt. Det var då ein grisepassar som sat i hjørnet og passa grisene sine (= alle skoa ein klarte å oppdrive, juleselskap med mykje kalosjer var flotte greier). Ein og ein gjekk fram og skulle kjøpe gris; såg på fleire, akkederte og pruta - og skulle så greie å stikke av med grisen før seljaren fekk rappa til han med skjerfet han hadde i handa. Greidde han det, måtte den andre selje. Men som sagt - MINNER om, er ikkje heilt det same.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.